Audi A3: accu vervangen voor zwaardere

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

Hallo,

De accu van mijn a3 is aan vervanging toe. Nu heb ik in de kofferbak 4 versterkers liggen die wat vermogen gebruiken. Kan ik zomaar een zwaardere accu monteren? Voorgeschreven is 44 ampere, kan ik hier bijvoorbeeld een 80 ampere accu in zetten?

willemhs

Geplaatst door willemhs (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A3? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

12 Reacties

sjaak10918 (0) PRO, 16 jaar geleden

kan geen kwaad. Gewoon hoogte, lengte en breedte meten, kijken waar de accupolen ( + en - ) zitten, dan kom je wel bij een passende accu uit.

willemhs (0), 16 jaar geleden

Hoor hier een (spook?) verhaal dat de startmotor kan doorbranden bij een te zware accu. Ik kan het me niet voorstellen omdat een elektromotor de stroom die hij nodig heeft opneemt, en bij mijn weten niet meer dan dat.

Dus als het mechanisch past, kan ik gewoon een zwaardere accu monteren.

Santa (0), 16 jaar geleden

Indien je een 6 Volts startmotor zou hebben op een 12 Volts boordnet, zou je startmotor idd kunnen doorbranden.
Dit truucje werd vroeger ( en NOG wel eens) uitgehaald om de motor van een Kever wat makkelijker te laten aanslaan.

willemhs (0), 16 jaar geleden

okay duidelijk verhaal.
Ik ga een zwaardere accu kopen.

Bedankt voor de reacties.

ricky (0) PRO, 16 jaar geleden

Eigenlijk moet je de dynamo ook mee vervangen,moet ongeveer in verhouding staan met de accu.

Ricky,

audia4 (0) PRO, 16 jaar geleden

[quote=ricky]Eigenlijk moet je de dynamo ook mee vervangen,moet ongeveer in verhouding staan met de accu.

Ricky,[/quote]
Geweldig, vroegah in een golfje 2 diesel stond een 62 Ah accu en een 33 of 45 amp dynamo, tegenwoordig in een polo 1.4 benzine staat een 45 Ah accu en een 65 amp dynamo

Hoe verklaar je dit in "verhouding" staan???

ricky (0) PRO, 16 jaar geleden

[quote=audia4][quote=ricky]Eigenlijk moet je de dynamo ook mee vervangen,moet ongeveer in verhouding staan met de accu.

Ricky,[/quote]
Geweldig, vroegah in een golfje 2 diesel stond een 62 Ah accu en een 33 of 45 amp dynamo, tegenwoordig in een polo 1.4 benzine staat een 45 Ah accu en een 65 amp dynamo

Hoe verklaar je dit in "verhouding" staan???[/quote]
Duurt dan langer voordat de accu helemaal volgeladen wordt bij een te zware accu,zeer zeker met 4 versterkers erbij.

Ricky,

willemhs (0), 16 jaar geleden

Dan hoop ik dat de dynamo van mijn A3 ook veel zwaarder is dan de accu zelf. Kan ik de overkill van de dynamo mooi gebruiken voor de versterkers.
Ik melde in mijn beginpost dat er 44AH word voorgeschreven. Ik had dit opgemaakt uit Etka, maar nu ik beter kijk zie ik dat er 44, 60, 70 en 80 AH accu's zijn voor de A3. Ik kan er niet uit opmaken welke cappaciteit nu voor mijn A3 1.6 is. Iemand die dit weet?

sjaak10918 (0) PRO, 16 jaar geleden

1.6 is een lichte motor, heeft de startmotor niet zoveel kracht nodig en zal de accu ook niet zo groot zijn. En een diesel heeft ook een zwaardere accu nodig. Maar exact weet ik het niet :S

P. Kelder (0) PRO, 16 jaar geleden

[quote=willemhs]Dan hoop ik dat de dynamo van mijn A3 ook veel zwaarder is dan de accu zelf. Kan ik de overkill van de dynamo mooi gebruiken voor de versterkers.
Ik melde in mijn beginpost dat er 44AH word voorgeschreven. Ik had dit opgemaakt uit Etka, maar nu ik beter kijk zie ik dat er 44, 60, 70 en 80 AH accu's zijn voor de A3. Ik kan er niet uit opmaken welke cappaciteit nu voor mijn A3 1.6 is. Iemand die dit weet?[/quote]
willems

waarom een zwaardere accu ? alleen om die versterkers ? ga je maar eens verdiepen in een condensator van 1 FARAD een kleine update op de al bestaande audio. dit maakt een zware acuu in dit geval geheel overbodig. ook zul je zien dat na het plaatsen van een condensator jou audio, metname het laag ook veel strakker klinkt, om het maar zo te noemen.

paul,

willemhs (0), 16 jaar geleden

Ja, dat had ik er niet bij verteld, maar ik heb er een condensator van 1,5 farad in liggen.
Het geluid klinkt goed, dat is hiet het probleem. Het is meer dat mijn accu 'op' is. Na 5 minuten de lichten aan zonder lopende motor is de accu leeg. Nu ik toch een nieuwe accu moet kopen wil ik meteen even kijken of het mogelijk is een zwaardere accu te monteren. Niet dat het geluid hier beter van zal worden, maar meer om wat overkill te hebben aan voeding. Zo zal een zwaardere accu het wat langer volhouden op 4 versterkers zonder lopende motor.

Cor1822 (0) PRO, 16 jaar geleden

Ik plaatsaltijd een zwaardere accu als deze vervangen moet worden, meestal voor meer start reserve in de winter, en de lagere belasting met starten.

Daardor leeft de accu ook langer ;)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A3 of stel zelf een nieuwe vraag.