Audi Quattro: Achterdiffertieel A4

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: AKE

Hallo collega's

Ik heb voor mij zelf net een A4 avant 2.5 TDI quattro 180 pk gekocht.
Hij heeft echter een probleem en dat is de volgende:
Wanneer ik overschakel dan hoor ik een kleine dreun aan de achterzijde van de auto, Na inspectie blijkt er speling op de ingaande as van het achterdifferetieel te zitten dat het geluid veroorzaakt. Met speling bedoel ik dat je de as al een beetje kunt draaien voordat de uitgaande assen mee gaan draaien. De "klok"maakt echter geen bijgeluiden.
Heeft iemand dit al eens bij de hand gehad en wat was de oplossing ( afstelling van kroon en pion?) of is het makkelijker en beter om een ander achterdifferetieel te monteren. (kosten?)
Mijn tweede vraag is dat via mijn diagnose de volgende storing naar voren komt. "naaldslagsensor geen signaal" Ik weet dat deze in de verstuiver zit en hij in zijn geheel vervangen dient te worden maar wat is het gevolg van deze storing. (slecht trekken of slecht lopen ) ik merk zo op het eerste oog niets alleen dat hij onder in zijn toeren bereik niet erg snel optrekt, boven de 1700 toeren komt hij pas goed los. Ik moet er wel bijzeggen dat ik een 130 pk pompverstuiver ( getuned) gewend ben.
Ik hoor graag van jullie wanneer je oplossingen of suggesties hebben.

mvg Henk kiers

hkiers

Geplaatst door hkiers (0) PRO , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi Quattro? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

P. Kelder (0) PRO, 17 jaar geleden

hallo henk..

iets speling is normaal en hoort op het diff te zitten, bij mijn audi (pas verkocht) (foto hier boven) was dit ook het geval, zoalang het niet echt storend hoorbaar wordt zou ik er niks aan doen.. een nieuw compleet diff zit rond de 3000,-

maak je geen zorgen, er zijn in het algemeen zeer weinig problemen/klachten met het quattro systeem.

wat betreft die naaldslagsensor: dit zou een storing uit het verleden kunnen zijn? die inmiddels al is verholpen.

paul,

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi Quattro of stel zelf een nieuwe vraag.