Audi A2: Afstandsbediening (klapsleutel) A2

Bouwjaar: 2001

Hallo,

Het op afstand vergrendelen van mijn Audi A2 1.4 TDI via de originele klapsleutels werkt niet meer. Al langere tijd was de werking van de afstandbediening zeer matig, het leek wel of het iets met de buitentemperatuur te maken had. 's morgens vroeg ging de auto alleen met de sleutel open maar later op de dag werkte de afstandsbediening wel weer gewoon. Inmiddels werkt het helemaal niet meer. Het probleem doet zich voor met beide (originele) sleutels en uiteraard zijn de batterijen vervangen. Ook is er geen (stoor)zender in de buurt. Het aanleren van de sleutel zoals staat beschreven in het instructieboekje geeft geen verbetering. Wie weet wat het probleem kan zijn? Slechte contacten of is het een defecte (comfort)module? Ik lees het graag!

P.S. Verder is de A2 een fijne auto zonder mankementen en met prima rijeigenschappen. Helaas door velen onderschat maar daardoor ook weer opvallend en uniek.

llaumen

Geplaatst door llaumen (0) , lid sinds 21 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A2? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Mark7255 (0) PRO, 18 jaar geleden

bij de dealer de twee afstandsbed opnieuw in laten leren werkt niet het zelfde zoals in het boekje beschreven staat de oude code komt te vervallen en een nieuwe code wordt er in gezet zo kunnen ze ook gelijk kijken of er een ab defect is

llaumen (0), 18 jaar geleden

Ik ben bij de dealer geweest en deze heeft de 2 sleutels opnieuw aangeleerd maar het probleem blijft. Het signaal komt wel door maar dit was al te zien doordat het knipperen van de LED in de deur veranderde van frequentie bij het indrukken van de afstandbediening. Vreemd is ook dat de knop van de achterklep soms wel werkt. Het uitwisselen van het regelapparaat voor de CV lijkt nu de volgende stap. Helaas is zo'n apparaat wel vrij prijzig. We zullen zien.... Goede tips zijn altijd welkom

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A2 of stel zelf een nieuwe vraag.