Audi A6: AFSTELLING INSPUITPOMP

Bouwjaar: 1996

heb onlangs audi a6 2.5 tdi AEL binnengehad waarvan ik de distributieriem moest vervangen.heb daarbij ook direct de afstelling van de inspuitpomp gedaan omdat de wagen nogal veel rookte. bij dit type motor staan 2 merkpunten op het 2 massa vliegwiel ; het kleine merkteken is het juiste en dit kan je ook controleren aan de poulie op de krukas vooraan die ook getend staat met kleine merktekens ; na de afstelling van de pomp reed de wagen perfect maar na 2 dagen begonnen de problemen en bij controle met de kts 650 van bosch bleek de inspuitpomp niet meer juis te staan ; heel raar vond ik en heb opnieuw de pomp afgesteld maar wat bleek de merktekens op de poulie en die op het vliegwiel bleken niet meer overeen te komen ; heb toen opnieuw de afstelling gedaan / 100% juist en ook bij nacontrole via kts 650 alles ok / raad eens : na 2 dagen begon de wagen opnieuw slecht te starten en ja hoor terug was de afstelling niet meer juist ; iemand dezelfde ervaring gehad ????????
is nogal dilicate zaak want klant verwijt mij een prutser te zijn ,
dringend goede raad nodig want lig hier welk wakker van snachts

BILLIE12

Geplaatst door BILLIE12 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A6? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

BILLIE12 (0), 18 jaar geleden

heb probleem gevonden : bij het lostrekken van de dikke bout van de poulie krukas moet is de clips gebroken waardoor de poulie onderaan zich kon verplaatsen ten opzichte van de nokkenas
zal vanacht heel heel heel goe slapen want op de duur weet je het niet meer he

Fredo (0), 18 jaar geleden

Hehe, tof alleszins dat je het hier effe laat weten, dan kunnen er andere nog van leren.

Frankie3226 (0) PRO, 18 jaar geleden

Over welke clips spreken we hier dan wel?
Bij mij weten er geen clips aanwezig

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A6 of stel zelf een nieuwe vraag.