Audi A4 1997: airbag sensor aan de stuur

Bouwjaar: 1997

Hallo,

Ik heb een volgende probleem.
wie kan mij vertellen hoe ik de ring van de airbag sensor aan de stuur kan vervangen en hoe ik de stuur moet loshalen en waar ik op moet letten.
Alvast bedankt.

mvg.

Ismail....

cavus

Geplaatst door cavus (0) , lid sinds 21 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A4? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

blijegeit (0) PRO, 19 jaar geleden

Als eerste haal je de Airbagunit zelf uit het stuur. Deze zal waarschijnlijk zijn vergrendeld met 3 schroeven (TorX) of zijn ingeklikt (IEMAND die weet welke van de 2 het is, meld het even :P )

Daarna schroef je de kappen rond het stuur weg en haal je de centrale bout weg waarmee het stuur aan de stuurkolom bevestiged zit. (let hierbij wel op evt. merktekens of teken hem zwelf af, zodat hetstuur niet scheef komt te staan)

Nu is de airbagsleepring toegankelijk. haal hem voorzichtig los (om andere delen niet te beschaddigen).

Plaats de nieuwe ring en haal de vergrendeling dan pas weg, als dit mogelijk is... de sleepring kan maar een bepaald aantal windingen naar links ennaar rechts.. als deze bij rust al bv 2 slagen naar links heeft gemaakt dan gaat dat problemen geven.

Monteer nu alles wer in tegenovergestelde volgorde terug (zoals beschreven bij demontage).


Suc6

P. Kelder (0) PRO, 19 jaar geleden

hoi, het zijn geen torx boutjes net als anders,, klikveer...!! voor je begint de massa van de accu.....!! dan pas demonteren......!!! na montage... auto op contakt zetten en de massa er weer op I.V.B, met ( veiligheid ) zo doe je het veilig...!! goed kijken bij het los halen van de airbag..! gebruik een korte schoevendraaier en druk de veer naar één zijde...!! achterzijde van het stuur...!! dan spingt hij los...!!( niet trekken )


paul,

blijegeit (0) PRO, 19 jaar geleden

hoi P. kelder,

fijn dat je ismail kan vertellen dat het hier een klikveer betreft. (net als anders) (zoals ik al melde weet ik het dus niet precies hoe het bij de adui zit)
wat ik jammer aan je post vind is dat het wel lijkt alsof je een drill-sergant bent.. al die uitroeptekens.... , beetje jammer.


mvg

P. Kelder (0) PRO, 19 jaar geleden

hoi, ja kijk zo bedoel ik het helemaal niet.. niet te lettelijk nemen..!( zal er op letten ) wat ik soms wel vind is dat ze soms mensen vertellen hoe het moet maar niet vertellen hoe het allemaal in elkaar zit..!! en ook niks zeggen over evt, veiligheidsmaatregelen in acht te nemen bv het werken met airbag's dit lees ik vaak, vergeet niet dat wanneer zo'n airbag je om de oren komt behoorlijke brandwonden ( gas ) of ander letsel kan veroorzaken..!! dit om de houding die anders is dan wanneer je achter het stuur zit tijdens de autorit.. vandaar.

ja het klinkt als..? ( maar voorkomen is beter ook dit heb je zelf in de hand..!

paul,

briljantino (0) PRO, 19 jaar geleden

gewoon contact uitlaten is voldoende, accupool los gooien brengt alleen maar overbodig werk met zich mee. (ramen,klok,radio e.d. opnieuw programmeren)

cavus (0), 19 jaar geleden

Hallo,
Jongens allen bedankt voor de informatie
maar mijn probleem lag niet aan de airbag sensor aan de stuur maar bij de betuuring kast van de aibags van de passagier zijde
wat de Audi dealer tegen mij zij en dat koste aardig wat
ongeveer ¤500 ex. btw
dus nog niks aan gedaan

mvg

Ismail

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A4 of stel zelf een nieuwe vraag.