Audi A3 Sportback 2006: Airco blijft doorkoelen

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: AXX, Motorinhoud (cc): 2

Goedenavond,
Heb hier een audi a3 staan, airco was leeg, lektest gedaan en airco gevacuumeerd en gevuld. Airco lijkt te werken, maar nu niet echt te testen met de lage buiten temperaturen.
Heb probleem is dat de airco blijft koelen terwijl het systeem op econ staat, na een tijdje rijden vriest de zuigleiding compressor compleet aan, en lijkt dat de verdamper dicht vriest want lucht uit de verwarming doet steeds minder.
Kan dit verschijnsel door de compressor solenoid komen? Dat deze de compressor in werking laat?
Ik lees namelijk alleen maar verhalen dat de airco juist niks doet met een defecte solenoid.

Groet Wouter

Jaydeem15209

Geplaatst door Jaydeem15209 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A3? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

kaleido 1 (990) PRO, 4 jaar geleden

Of de verdampersensor is defect , zie je iets gebeuren met de druk op de meterset ?

Jaydeem15209 (0), 4 jaar geleden

Als de auto stationair draait zie ik niks gebeuren op de meterset, verschijnsel doet zich ook pas voor als ik ga rijden. De verdamper temperatuur sensor bedoel je? Viel me wel op dat deze een vrij hoge waarde heeft.
Ik zal van het weekend eens gaan rijden met de laptop er aan, kan de koudemiddel druk ook aflezen in VCDS, eens kijken wat daar mee gebeurt als ik ga rijden.

Jaydeem15209 (0), 4 jaar geleden

Lijkt er sterk op dat het de compressor regelklep is. De airco bleef iets door koelen met of zonder econ aan, telkens als ik de motor afzette hoorde ik het koudemiddel ook stromen.
Nu had ik zekering F4 (airco) eruit gehaald en nog bleef de airco iets doorkoelen, hoorde nog steeds het koudemiddel stromen na afzetten motor.
Na een keer of 10 de motor aan/uit zonder zekering bleef het eindelijk stil, airco koelt niet meer door nu..... dus lijkt erop dat de klep dicht is gaan staan.
Maar als ik nu de zekering er weer in doe dan gaat de klep ook niet meer open, lijkt erop dat die vast zit nu, stroomopname van 0,7A is er nog wel.

Heb een nieuwe regelklep besteld, zodra die binnen is haal ik de compressor eronderuit, hopelijk is die nog wel goed.

Gedoe allemaal weer, vroegah met een aan/uit compressor was het veel makkelijker ;)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A3 of stel zelf een nieuwe vraag.