Audi A2: Alarm = leeglopen batterij

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: BHC 55 KW

Hallo, ik heb een probleem met een Audi A2. Zeer regelmatig gaat spontaan het alarm af. De knipperlichten blijven dan knipperen tot de batterij leeg is. Bij het uitlezen van de multifunctiemodule krijg ik 2 foutcodes: 01616 (signal wire for interior monotoring) sporadic short circuit to earth, en 01561 (Door rear left) deadlock does not disengage. De eerste code blijft weg na het afkoppelen van de binnenruimtebewaking. Voor de tweede code kan ik geen oorzaak vinden. Ik heb ondertussen ook een stroomverliesmeting gedaan en alles lijkt OK. Na het afzetten van het contact is een gedurende +/- 15 min. een verlies van 0,570 amp. welke dan terugvalt tot 0,026 amp.
Is er iemand die mij kan helpen. Dak bij voorbaat.
Paul Huberland

5serie

Geplaatst door 5serie (0) PRO , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A2? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

johndoornbosch (0) PRO, 14 jaar geleden

die 0.570A is in beginsel normaal omdat het canbussysteem dan nog communiceerd en de lekstroom van 0.026 is voor een auto met alarm zeer acceptabel en de storing in je linkerdeur zit waarschijnlijk in je slot. gr john

5serie (0) PRO, 14 jaar geleden

Goede morgen John, ik ga het slot vandaag nog demonteren. Alvast bedankt voor de hulp.
Indien het probleem opgelost is laat ik het weten, doch dit kan misschien enkele dagen duren.
Paul

5serie (0) PRO, 14 jaar geleden

Hallo John, zowel het slot als de interieursensor zijn vervangen en sindsdien geen probleem meer gehad met het afgaan van het alarm.
Nogmaal hartelijk dank voor uw hulp.
Paul

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A2 of stel zelf een nieuwe vraag.