Audi A6: Alarmmeldingen boordcomputer oliedruk en ABS

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8T

Help, help!!

Heb een A6 1.8T met 203.000 km en sinds kort krijg ik op de boordcomputer (deze word inderdaad ook minder goed afleesbaar zoals ik hier op de site terug vind) valse storingsmeldingen over het ABS en de oliedruk.

Auto is bij mijn universele garage geweest en uitgelezen aan computer maar geen problemen te vinden. De storing doet zich echter onverminderd voor en eenmaal aangegeven in de display valt de storing soms weer weg om even later met grote regelmaat terug te keren. Wie heeft een idee wat de oplossing is..... Alvast bedankt voor de moeite.
Frank

Bonzo

Geplaatst door Bonzo (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A6? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

jan T (20) PRO, 17 jaar geleden

frank bij de turbo komt het wel voor dat de olie zeef verstopt zit maar eigenlijk alleen met longlife olie ik weet niet of je dat er in hebt.
lijkt me verstandig om de olie druk tecontroleren zodat je zeker weet dat dat goed is.
alleen is het wel vreemd dat er geen storing van de abs uittelezen is want als dat lampje btandt moet er toch wat aan de hand zijn.

groetjes jan.

Bonzo (0), 17 jaar geleden

Hey Jan T! Heb de 6 nu 2 jaar vanaf 175000 km en is ex lease auto dus zal wel longlife gehad hebben. Ben er na een kapotte waterpomp bij 185000 op advies vanaf gestapt. Mijn km stand nu is 203000 maar begrijp van je dat het dus zeker wel schadelijk kan zijn voor de motor. De laatste weken is het trouwens weer bijna over met die storing. De universele dealer kon niets vinden mbt oliedruk (is dat met uitlezen te meten???). Van de ABS zijn de sensoren schoon gemaakt maar zie op deze site dat dit een regelmatig terugkerend probleem is maar dat is voor mij te ingewikkeld om uit te leggen, iets met een kastje van de software. Ben zelf geen sleutelaar maar is het makkelijk zo'n oliezeefje te bereiken/vervangen/reinigen. Ken iemand die me wel helpt...

Bedankt voor je reactie Jan! FB

jan T (20) PRO, 17 jaar geleden

frank de olie druk kun je niet met uitlezen meten maar dat moet je met een losse meter doen.
het is niet makelijk om bij de olie zeef tekomen deze zit namelijk in het carter.
dus je carter moet je demonteren en ik denk dat het toch wel zo n 3 a 4 uur wekt is.
maar is dit echt de oorzaak blijf er dan niet telang mee door rijden want dat is niet goed voor je motor.

groetjes jan.

Bonzo (0), 17 jaar geleden

Ok Jan, ik maakte me nl al niet meer zo'n zorgen om al dat gepiep maar ga dat nu weer wel doen........Ga mijn maatje blij maken. THANX FB

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A6 of stel zelf een nieuwe vraag.