Audi Coupe 1989: Alle klachten...

Bouwjaar: 1989

Ik dacht dat het maar eens tijd was om alle klachten met mijn coupe op te schrijven, misschien dat ze hier allemaal beantwoord kunnen worden.

1: Als ik snel wil optrekken lijkt het af en toe net alsof mijn voor as iets naar links schiet, net of ie in zijn plaats valt ofzo, het is moeilijk uit te leggen maar met piepende banden optrekken zit er niet meer in.

2: Als ik schakel of als de auto schokt bij het schakelen, hoor ik een raar "klonk" geluid, het is niet te plaatsen of het van de achterkant of voorkant komt, ik heb het niet als ik een drempel over rij, dus ik heb het alleen als de auto in horizontale richting beweegt.

3: Aan de passagiers kant lijkt mijn deur wel loodzwaar geworden te zijn, het is bijna niet meer dicht te trekken zo zwaar, hoe kan dit zo opeens zijn ontstaan ?

4: De bevestiging van het slangetje aan de hydrolische vloeistof is niet helemaal heel maar, er is vorig jaar een hoeveelheid olie uitgelekt, is het van invloed op de stuurbekrachtiger of op nog meer dingen, want ik zie er 1 slang uitkomen, maar ook 1 slang in gaan.

5: Mijn auto stuurt naar rechts, hij is anderhalf jaar geleden uitgebelanceerd en gelijnt en bij hoge snelheden trekt ie duidelijk erg naar rechts, en de laatste tijd ook bij lage snelheden.
Draagarm rubbers zijn nagekeken en waren goed.
Zou dit in verband kunnen staan met een kapot stuurhuis, of misschien het lekke hydroliek reservoir, of het raar optrekken ?

6. Als ik precies 120 rijdt, lijkt links achter de boel een beetje te bonken, ik voel een extra trilling.

7. Wanneer de auto stationair loopt, is ie niet helemaal nauwkeurig, bij een koude start zit het toerental op 1000 (was vroeger 900), en dan loopt ie langzaam terug naar 800, soms er net iets onder (dit is meestal na 15 minuten rijden).
Ik heb wel een keer gehad dat ie een paar keer uitviel opeens maar tegenwoordig niet meer, zou dit met verschillende euro 98 versies te maken hebben, ik tank vaak bij verschillende tankstations, zou het kunnen dat daarom mijn benzinefilter niet helemaal schoon meer is ?

markdekker

Geplaatst door markdekker (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi Coupe? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

12 Reacties

sytze (0) PRO, 18 jaar geleden

Mark, als ik het zo lees denk ik dat je lager boven de veerpoot niet meer wil draaien, kwaaltje van deze audi. En je deurpen zal wel een beetje wd40 nodig hebben.

markdekker (0), 18 jaar geleden

Maar gaat dat op voor alle klachten ?

sytze (0) PRO, 18 jaar geleden

1: draagarm rubbers of subframe rubbers. 2 en 5: lager boven veerpoot. 3: roest op scharnierpen. 4: slangen moeten natuurlijk niet lekkage vertonen, indien lek vervangen. Zo beter?

markdekker (0), 18 jaar geleden

Hehehe, bedankt, de draagarm rubbers waren nagekeken en die waren in orde...subframe rubbers heb ik nog niet naar laten kijken.

P. Kelder (0) PRO, 18 jaar geleden

mark

controleer ook maar eens de suframe rubbers, deze gingen in die tijd ook als warme broodjes over de toonbank.

paul,

markdekker (0), 18 jaar geleden

Ik heb er nog 2 klachten bij gedaan die ik was vergeten, als iemand nog antwoorden weet, dan zou ik ze graag horen...mijn auto moet nu maar een keer helemaal goed werken :-)

sytze (0) PRO, 18 jaar geleden

Zou je hem niet liever verkopen? Ik bedoel.....er komt steeds meer bij!

markdekker (0), 18 jaar geleden

Nee, dit zijn alle klachten die die heeft, als dat klaar is, is ie helemaal goed, enne, hij heeft voor zijn leeftijd vrij weinig op de teller, pas 158.000, en da's niet veel

r.slaghuis (0), 18 jaar geleden

is de auto ingevoerd?

markdekker (0), 18 jaar geleden

Nee, is gewoon een Nederlandse auto, heeft 2 vorige eigenaren gehad, ik heb hem in juni 2003 gekocht in Soest voor 4000 euro, sindsdien heb ik wat dashboard lampjes moet fixen, nieuwe velgen eronder, nieuwe schokdempers achter, nieuwe brandstofpomp, bougies, oliefilter, rotor, en fuseekogel rechts voor, en dat was het wel, verder is er niets aan gebeurd...

Willem12089 (0) PRO, 18 jaar geleden

7. ik heb laatst ook problemen gehad met stationair lopen bij een 2.3 10v coupe.

ik heb op de sloop een andere K-jetronic brandstof pomp gehaald en gemonteerd.

motor loopt nu perfect, auto rijdt ook veel beter.

deze pompen willen nog wel eens defect raken.

Willem

markdekker (0), 18 jaar geleden

Hoi, de pomp is 2 jaar geleden vervangen dus het lijkt me niet dat ie nu al stuk is :-)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi Coupe of stel zelf een nieuwe vraag.