Audi 100: audi 100 startprobleem

Bouwjaar: 1991, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0E 4cil

Ik heb dus een startprobleem, als hij koud is is het heel erg en warm gewoon erg..
ik moet pompen op de gas en dan vol gas aanhouden tot hij aanslaat, meestal slaat hij dan aan en valt hij direct daarna terug stil. Dan de tweede keer start hij beter. Als hij dan een keer draait, dan wil hij ook wel eens schommelen in toeren... +/- 200toeren.

ik heb de thermovoeler vervangen, de bougies, het stuwplaatje, de co laten stellen, de 5de injector vervangen, de ontsteking op punt gesteld.

wanneer is de stekker van de stationaire toerental regelaar uit trek doet het niks, maar als ik deze op 12v aansluit draait hij wel (dus denk dat die nog werkt)
wel maakt mijn (denk warmdraairegelaar) een tikkend geluid.
ik ben zeker dat het stationare contact nog werkt, want ik hoor het tikken, maar dat van vol gas dat hoor ik niet tikken (blijven hangen of niet hoorbaar?)

Ik heb het nu allemaal over de auto op benzine en de gas volledig buiten werking gesteld.
Dit zijn zo mijn bevindingen en ik ben volledig beugezocht.
Het is een prachtige auto en hij rijdt zaaalig, maar het is schande voor een audi om zo te starten, iemand een idee of ervaring met dit soort probleem? Het is een audi model a6.. dus niet het hoekigere model.

Dank bij voorbaat...

audi100driver

Geplaatst door audi100driver (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi 100? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

audi100driver (0), 17 jaar geleden

ik denk dat het iets met de benzinedruk is, want wanneer ik 7 keer mn contact aanzet tot ik hoor dat de benzinepomp op druk is, dan start hij wel goed. Iemand een idee??

mart-vervoort (0) PRO, 17 jaar geleden

ik denk dat het relais dat de benzinepomp aanstuurt de schuldige is. waar deze zit weet ik zo niet. maar wacht even af. er zyn speciale audi monteurs op deze site. en die weet er alles van. succes

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi 100 of stel zelf een nieuwe vraag.