Audi A4-Avant: Audi 110pk tdi lekt olie

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel, Motorcode: 110pk

Hallo, ik heb last van lekkage (motorolie)
Als ik de boel droog maak zit het er na een paar km rijden weer helemaal onder dus het moet goed te zien zijn zou je zeggen. Niet dus..
Oliefilter is droog, carterpakking is ok (boven het carter zit ook al olie.) Het lijkt ergens bij de motorsteun vandaan te komen (rechts als je voor de motor staat in de buurt van de peilstok) Peilstok zie ik ook niks geks aan. Carterventilatie heb ik gevolgd maar daar zie ik ook niet echt iets aan! Je kan er ook erg moeilijk bij...
Heb een fotootje gemaakt, bij de groene pijlen zit olie (daar komt het dus boven ergens vandaan) en ik denk dat het dus achter de motorsteun komt (die met de rode cirkel) Ik weet het ff niet meer :-(
Iemand een idee of een gouden tip?

[url=http://postimg.org/image/uyvbli3xf/][img]http://s13.postimg.org/uyvbli3xf/IMG_619...[/img][/url]

cindyriedel

Geplaatst door cindyriedel (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A4? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

ricky (0) PRO, 8 jaar geleden

Zit daar niet de oliekoeler, zeg maar daar waar het oliefilter op vastgeschroefd zit, daar tussen zit ook een pakking tussen die koeler en blok, kan zijn dat hij daar tussen lekt. kan je alles goed zien? Sta je op een brug? Gebruik eventueel spiegeltje maar denk op zich dat dit wel te zien zou moeten zijn waar het precies vandaan komt. In het ergste geval een scheur ergens maar dat komt heel weinig voor.

cindyriedel (0), 8 jaar geleden

De carterventilatieslangen waren toch hard geworden en lekten daar olie! Nieuwe slangen gemonteerd en het lijkt goed nu (even aankijken...)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A4 of stel zelf een nieuwe vraag.