Audi A4-Avant: Audi 2.7 TDI Tikkende motor

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.7tdi

Hallo iedereen,

Ik heb vandaag proefgereden met een Audi A4 Avant 2.7 TDI,bjr 2006,rijd perfect,wat mij echter wel opviel na het openen van de motorkap is het tikkende geluid met name bij de linker cylinderbank(van voor de auto gezien)

Dit geluid leek sterk op het tikken van de hydraulische komstoters maar volgens de dealer is dit geluid normaal,dit zou komen doordat de motor geen distriebutieriem meer heeft maar kettingen?Ik rij nu in een a4 avant uit 2000 met een 1.9 tdi motor(geen pompverstuiver) en deze maakt dit soort geluiden niet,alleen s'morgens bij koude start heeel eventjes.

De audi 2.7 tdi waar ik in proef heb gereden is trouwens een Audi met Audiplusgarantie van 2 jaar en heeft nog maar 14000 km gelopen(demomodel).

Iemand ervaring met dit type motor?

Alvast heel hartelijk dank!

Grtn,

Patrick

Patrick8467

Geplaatst door Patrick8467 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A4? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

audia4 (0) PRO, 15 jaar geleden

ding hoort niet te tikken, en een ketting met die km stand zeker niet. Ofwel; andere audi zoeken......

Patrick8467 (0), 15 jaar geleden

Hoi Audi A4,

Bedankt voor je bericht,had zelf ook al het idee dat het niet goed kon zijn,maar het verbaasde me wel,auto heeft immers pas 14000 km gelopen.Had trouwens wel heel lang stil gestaan en starte slecht,maar na een proefrit van een half uur moet de motor toch wel weer "los"zijn.Ga idd op zoek naar een andere....

Grtn, patrick

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A4 of stel zelf een nieuwe vraag.