Audi A2: Audi A3 2.0 tfsi automaat. Tank meter blijft op 0

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0 tfsi

Hallo,

Mijn Audi A3 heeft een probleem met de tank meter, deze blijft continu op 0 staan oftie nou leeg is of
Vol hij blijft onderin. Boardcomputer geeft ook aan dat ik 0km te rijden heb met huidige tank.
Ik heb inmiddels de brandstofpomp al vervangen en nog geen resultaat. Zekeringen gecheked allemaal zijn goed.
Hij heeft foutcode g169 fuell supply sensor 2. Wat kan het zijn of wat kan ik nog doen om dit op te lossen.
Hoor graag van jullie.

Audi2.0

Geplaatst door Audi2.0 (0) , lid sinds 8 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A2? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

voyager (0), 8 jaar geleden

Brandstof pomp heeft niets te maken met het laten zien van brandstof niveau.Dat is het werk van vlotter. Die is mogelijk vastgelopen en blijft onderin hangen, of is bedrading ervan stuk.Dus onder achterbank zoeken naar opening in de brandstoftank.

Audi2.0 (0), 8 jaar geleden

Met brandstof pomp bedoelde ik dus de pomp in de tank. Of terwijl de vlotter die zit dus inderdaad onder de achterbank. De oude heb ik toen eerst los gehaald en al de contact puntjes gecontroleerd en dat was dus Allemaal goed. Ik heb 4 draadjes erop zitten 1 dikke rode geeft plus en de andere 3 heb ik massa. Maarja het vervangen van de gehele vlotter heeft dus nog niks opgeleverd. Baal ik eigk wel van. Hoop dat er iemand meer over kan vertellen.

voyager (0), 8 jaar geleden

Je schrijft dat je de contactpuntjes gecontroleerd heeft. Maar niet de werking van de vlotter zelf. Dat drie andere draden massa geven is dus niet goed. Een ervan zou ook stroom moeten geven voor de vlotter. Aangenomen dat die op hetzelfde blok aangesloten is en in hetzelfde behuizing als brandstofpomp.
Daarom is verstandig om de auto eerst uit te lezen bij een dealer of Audi specialist. Die kan het met het testkast goed uitlezen en evt testen.

Audi2.0 (0), 8 jaar geleden

Ik heb em uitgelezen


Dit zijn de storingen die hij geeft in het instrumentenpaneel
Aan de meters licht het niet. Ik heb output test uitgevoerd waarbij alle pijlen een soort calibratie uitvoeren en de tank meter gaat ook mee omhoog en omlaag. Zelf zit ik te denken aan het blokje (control unit) dat tussen de stekker en de vlotter zit. De storingen krijg ik er ook niet uit. Hij geeft dus aan kortsluiting naar plus? Meestal is dan het onderdeel dan toch defect maar dese is dus al vervangen. En wat ik raar vind is datie fuel supply sensor 2 aangeeft zit er dan meer dan 1 sensor in de tank? Want onder de achterbank kan ik maar 1 deksel vinden en 1 vlotter.

Audi2.0 (0), 8 jaar geleden

Probleem opgelost. Heb zelf maar gekeken. Bij Audi dealer hebben ze een ander instrumenten paneel ingeleerd en dat hebben ze dus helemaal fout gedaan blijkbaar. Stuurhoeksensor was ook al een geval dat storing gaf deze hebben ze dus opnieuw in Willen leren maar voor de rest gaf het ze niks en zeiden dat het probleem in motorcomputer module zit, heb dus zelf maar vcds aangeschaft en heel zooitje ingeleerd. Ze hadden het instrumentenpaneel gecodeerd voor een Quattro die heeft dus 2 vlotters en ik heb er maar 1 dus de foutcode was eigenlijk wel duidelijk want hij gaf sensor 2 aan terwijl ik maar 1 sensor heb. Van soft code 0001128 naar 0000128 en alles was weer goed. Godzij dank dat vagcom gereedschap bestaat dealer is laatste waar ik ooit
Kom.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A2 of stel zelf een nieuwe vraag.