Audi A3: Audi A3

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 tdi

Heb sinds 1 maand een audi A3. Tijdens de proefrit reed de auto vlekkeloos.

Na 2 weken start ik mijn auto en hoor ik hoop geratel. Waarschijnlijk de bendix van de startmotor die blijft af en toe hangen. (startmotor zou aankomende week vervangen worden)

Ook in 2e week begon mijn v-snaar te piepen de oorzaak was de riem-spanner van de v-snaar.
Vervolgens reed ik weg bij de garage en merkte vrij snel op door het gepiep van mijn dashbord dat mijn remolie op was/te weinig. Ging terug naar de garage en de monteur kwam aanzetten met een bekertje remolie en het probleem was verholpen.

Nu na de 4e week mijn mooie Audi in bezit te hebben schakelt mijn auto plotseling zeer stroef naar zijn 1ste, 2de en achteruitversnelling. Auto rijd overigens wel tijdens het rijden goed.
Nu heb een aantal forums van deze site bekeken en kwam tot de conclusie dat waarschijnlijk ligt aan defecte drukgroep of de koppeling.
Wat ik ook las was dat de olie van de koppeling bij de reservoir van remolie wordt bij gevuld.

Mijn vragen zijn dus nu als volgt kan het schakel probleem zijn gekomen doordat mijn startmotor af en toe blijft hangen?
En kan het zijn dat er een verkeerde olie is bijgevuld of had mijn reservoir ontlucht moeten worden?

Alvast bedankt voor de reactie(s)!

Mvg Fabian

AudiA3-problemcar

Geplaatst door AudiA3-problemcar (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A3? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

jan T (30) PRO, 11 jaar geleden

kijk eens of het peil van de rem vloeistof gezakt is het zo kunnen dat er een cilnder van de koppeling lek is en daar door de vloeistof verdwijnt waardoor je nu moeilijk scxhakeld omdat de koppeling niet goed vrij komt.

groetjes jan.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A3 of stel zelf een nieuwe vraag.