Audi A4: audi a4 benz 1.6 Temp en sationair probleem.!!

Bouwjaar: 1995, Brandstof: Benzine

Hallo ben sinds kort eigenaar van audi a4 uit 1995,

Nu is er een volgende storing,

contact aan temp meter beweegt, motor start (als motor warm is geeft hij redelijke temp aan) ga ik rijden en trap koppeling in
gaat het motor toerental 2 x van 800 naar 1100 en zakt me temp meter terug naar 60 gr. en zal totdat ik contact weer uit en aan heb
gezet ook niet meer de juiste temp aanwijzen.

Regelt de temp sensor ook stationair toerental?

is dit een bekent probleem?

denk dat het stationair toerental de toerental sensor is , misschien vervuilt ofzo, motor merkt je eigenlijk niks van en bij door trekken zie je de meter
even doorslaan naar 5000 toeren ofzo en dan weer terug naar de oorspronkelijke 4000 die ik op dat moment rijd.Motor heeft verder geen probleem.

Vind dit ook niet zo belangrijk, gaat mij meer om de tempratuurmeter, kachel word goed warm en blijft ook warm.maar 60 graden na 1,5 uur rijden lijkt me niet best.:)

hopelijk iemand idee,

greetz wolf.

wolfray

Geplaatst door wolfray (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A4? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

ricky (0) PRO, 15 jaar geleden

Zou als eerste storing laten uitlezen.
Laat de thermostaat testen,gaat de temperatuur wel naar de 90 graden als je hem een tijd stationair laat draaien? En zakt hij weer naar de 60 graden tijdens rijden? Dan thermostaat vervangen.
Als de thermostaat nog goed is zou ik beginnen met de temperatuursensor te vervangen en gasklephuis te laten reinigen en weer in leren met de testkast in de garage.

wolfray (0), 15 jaar geleden

Het probleem is dat ik de meter niet verder zie ga dan 70 gr, na 5 min rijden, en dan wanneer ik dus ontkoppel en mij toerenteller onder de 1500 komt.doet deze dus 2 x van 700 naar 1100 op en neer gaan en hoor je de motor ook meegaan in dit toeren.hierna valt de meter terug/uit.verder kan ik gewoon door rijden.maar tempmeter blijft uitstaan.

Vanochtend auto 20 min gebruikt, na starten gingen alle lampjes aan en benzine lampje /olie/temp/en accu bleef knipperen en toeren teller bewoog van 0 naar 5000..motor bleef normal draaien. na 2 min motor uitgezet sleutel eruit , opnieuw gestart en dashboard kertsboom was verdwenen..alleen tempratuur meter en toerental verval van 700 naar 1100 blijft.

Vind het maar vreemd :))

Ps. auto is uitgelzen, en hier kwam uit toerental sensor vuil of stuk, dat zou toerenteller verklaren..maar dat verklaard niet de kerstboom en temperatuurmeter.

ricky (0) PRO, 15 jaar geleden

Mhhhh vreemd,lijkt wel een defect in het instrumentenpaneel.

wolfray (0), 15 jaar geleden

Ja idd,

Is er op deze site een elektro schema te vinden??

of weet iemand een link??

bvd

oldford (0) PRO, 15 jaar geleden

Voor schema's: http://volkswagen.msk.ru/
Tussen een heleboel Russisch staat ook een Engelse verwijzing. Even doorzoeken.

wolfray (0), 15 jaar geleden

nou kan even niks vinden op die site, meeste is polo,golf en dergelijke.

morgen eerst alle seonsoren cleanen en sealen..en dashboard checken op vocht..

kijken of dit helpt.

bedankt voor de reacties iedergeval.

wolfray (0), 15 jaar geleden

ok thermostaat vervangen en toerental sensor gereinigd, alles weer 100 %in orde.

karre maar..

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A4 of stel zelf een nieuwe vraag.