Audi A4-Avant: Audi A4 slipt dan wel, dan weer niet

Bouwjaar: 2009, Brandstof: Diesel, Motorcode: 88 kw

Onze Audi A4 is een echte spookauto. Al jaren slipt hij dan weer wel en dan weer niet. 2 jaar geleden is er door de garage een nieuwe koppeling en vliegwiel geplaatst. Een paar maanden later hebben ze de koppeling ontlucht en daarna nog een keer. Alles heeft niet geholpen. Ook hebben ze de koppelingscilinder vervangen, maar dit heeft ook niet geholpen. We zijn nu ten einde raad. De auto willen we verkopen, omdat ik een leaseauto van het werk ga krijgen, maar zo kan ik hem ook niet verkopen. Afgelopen week slipte hij bijvoorbeeld niet, maar het kan best zo zijn, dat hij morgen wel weer slipt. Wie weet raadt?

Richard32

Geplaatst door Richard32 (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A4? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

martijn v o (0), 9 jaar geleden

Komt er geen olie via de krukaskeering op de koppeling?

ricky (0) PRO, 9 jaar geleden

Hoe voelt het pedaal en het aangrijpingspunt dan aan op dat moment? Gewoon hetzelfde of voel je dat het koppelingspedaal anders reageert dan normaal?

Richard32 (0), 9 jaar geleden

Als de koppelingspedaal iets slapper aanvoelt, gaat ie slippen. Geen idee van die olie.... De garage wil weer de koppelingscilinder gaan vervangen, maar als dat niet helpt, kan ik m nog steeds niet verkopen. Helppp

Hans4040 (330) PRO, 9 jaar geleden

De koppelings cilinder vervangen helpt niet...dat is de oorzaak niet.
De koppelngs cilinder is nodig om te ontkoppelen, niet om te koppelen.
Als de koppeling slipt is hij of versleten of hij is vet....(olie)
Wat ook nog kan, is dat de koppeling niet goed aagrijpt op het vliegwiel omdat de plaat zwaar over de priceas gaat, dus erg droog is en blijft hangen na het ontkoppelen...

Richard32 (0), 9 jaar geleden

Ik denk dat het tweede is. Omdat hij niet altijd slip. Soms weken niet.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A4 of stel zelf een nieuwe vraag.