Audi A4 2003: Audi A4 start soms niet

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.4 V6 (BDV)

Auto start en blijft 1sec draaien en valt stil, dan knippert het lampje v/d startbeveiliging. Ondertussen hebben ze een ander contactslot en leesring geplaats zonder resultaat. De wagen heeft dit probleem niet altijd. Soms een paar keer per dag of week en dan een hele tijd geen probleem, weet iemand wat dit kan zijn? Toen ze de leesring en contactslot hebben vervangen gaf de computer ook de fout aan van de leesring.
Bedankt voor de eventuele reacties.

Anthony 1972

Geplaatst door Anthony 1972 , lid sinds 16 jaar geleden

🌟 Black Friday Superdeals bij Coolblue! 🛍️
Mis het niet! Scoor ongelooflijke kortingen op elektronica en witgoed tijdens de Black Friday uitverkoop bij Coolblue. Beperkte tijd, ongekende aanbiedingen. Klik en bespaar nu op jouw favoriete producten!

4 Reacties

Renaultmonteurtje PRO, 14 jaar geleden

Anthony, hoe staat het hier mee: http://problemcar.nl/viewtopic.php?id=88... ? Vragen mag, maar geef dan ook even feedback

Anthony 1972, 14 jaar geleden

[quote=citroënmonteurtje]Anthony, hoe staat het hier mee: http://problemcar.nl/viewtopic.php?id=88... ? Vragen mag, maar geef dan ook even feedback[/quote]
Door omstandigheden niet meer met de wagen gereden, ondertussen heb ik het probleem opgelost. De bout van de 5é versnelling stond een beetje los. Ik heb deze goed ontvet en terug geborgd met Loctite en het probleem was verholpen.
Alvast bedankt voor de reactie.

Anthony 1972, 14 jaar geleden

De bekleding rond het stuur en het instrumentenpaneel losgemaakt en zo rondgereden todat de wagen weer eens niet starte, op dat moment op de fiche aan de achterkant van het instrumentenpaneel gedrukt en de wagen starte terug.
Dus heb ik 1 v/d 2 draden die van de leesring naar het instrumentenpaneel lopen een beetje toegenepen. Dit aan de kant van het instrumentenpaneel in de fiche, en tot nu toe geen probleem meer gehad. Ik hoop dat het probleem nu opgelost is.
Ik vindt het wel spijtig dat er in de Audi garage voor 398€ kosten zijn uitgevoerd zonder resultaat. Volgens Audi was de leesring defect, maar dit was niet zo. Ze hadden in afwachting van de nieuwe leesring een andere geplaatst en daar had ik dezelfde problemen mee. Ik heb dit aan de garage gemeld dat ze de leesring niet moesten bestellen maar ze beweerden dat de leesring toch kapot was.

Hans4040 PRO, 11 jaar geleden

[b]Door moderator verplaatst[/b]

Reported Vandaag 14:40
Forum » Topic » Post Audi » Audi A4 start soms niet » Post #650631
Report by Anthony Geerts
Heb het probleem zelf opgelost, er was een slechte soldering in het dashbord (in de km/toerenteller), soldering van de bekabeling van de leesring.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A4 of stel zelf een nieuwe vraag.