Audi A6: audi a6 tiptronic 2.4 1997

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.4

Hallo,mensen kort geleden schreef ik over mijn probleem mat automaatbak tiptronic maar na een raad om olie in de bak te verversen is toch bij oude gebleven het progleem blijft zich voordoen.Bij het uilezen bleek dat gasklephuis een foutcode gaf.Aantal keer geprobeerd uitwissen maar kwam de foutcode steeds terug.Ze zeggen bij de dealer dat de gasklephuis zwaar is beschadigd waarschijnelijk zou een elektrische gedeelte vervangen moeten worden of kompleet gasklephuis.Waar ik nog twijfels heb is of die gasklephuis echt mee te maken heeft met automaatbak.Ze geven ook geen garantie dat bij vervangen van het gasklephuis ook het probleem met automaatbak zal verdwijnen.Als de motor koud is lijkt alles in orde te zijn maar na een korte rit begint het zic voor te doen.Gaat te vroeg opschakelen ong.1700rpm en te laat terugschakelen ong.900rpm.De bak zelf geeft geen foutcode.Gaat ook af en toe schokken.Ik ben ten einde raad.GRAAG UW REACTIE.
Mvg.
Nehro

nehro

Geplaatst door nehro (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A6? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

nehro (0), 16 jaar geleden

[quote=nehro]Hallo,mensen kort geleden schreef ik over mijn probleem mat automaatbak tiptronic maar na een raad om olie in de bak te verversen is toch bij oude gebleven het progleem blijft zich voordoen.Bij het uilezen bleek dat gasklephuis een foutcode gaf.Aantal keer geprobeerd uitwissen maar kwam de foutcode steeds terug.Ze zeggen bij de dealer dat de gasklephuis zwaar is beschadigd waarschijnelijk zou een elektrische gedeelte vervangen moeten worden of kompleet gasklephuis.Waar ik nog twijfels heb is of die gasklephuis echt mee te maken heeft met automaatbak.Ze geven ook geen garantie dat bij vervangen van het gasklephuis ook het probleem met automaatbak zal verdwijnen.Als de motor koud is lijkt alles in orde te zijn maar na een korte rit begint het zic voor te doen.Gaat te vroeg opschakelen ong.1700rpm en te laat terugschakelen ong.900rpm.De bak zelf geeft geen foutcode.Gaat ook af en toe schokken.Ik ben ten einde raad.GRAAG UW REACTIE.
Mvg.
Nehro[/quote]

Tiguan (0) PRO, 16 jaar geleden

proberen de gasklephuis reinigen (uitbouwen) en goed reinigen leerwarden wissen en op nieuw in leren (dat wil vaak wel helpen).

nehro (0), 16 jaar geleden

Bedankt voor je reactie Tiguan als ik gasklephuis demonteer en schoon maak dan moet ik hem laten inleren door dealer maar gaat die dan starten kan ik dan rijdend mee naar de dealer of kan dat ook zonder inleren
Mvg. nehro

Tiguan (0) PRO, 16 jaar geleden

Als het goed is zal die het doen u kunt gewoon ermee gaan rijden naar de dealer
- Wel leerwarden wissen bij dealer en
- Bassistand uitlaten voeren

jeffie (0), 16 jaar geleden

je kan de automaat laten uitlezen bij dealer voor te zien of er geen foutcodes zijn

nehro (0), 16 jaar geleden

Bij het uitlezen kwamen geen storingen uit de automaatbak allen die gasklephuis geeft een storingscode aan.Het is wel zo dat als ik gas geef dan zakt die vanzelf van bijv. van 3000tpm. naar 2700tpm.Kan het ook toevallig liggen aan de vacum slangetjes. Als motor koud is is alles in orde maar zodra die warm is begint het maar niet costant.Soms doet die ook goed als die warm is maar meestal slecht.
Gr.
Nehro

nehro (0), 16 jaar geleden

Hoi,mensen wat ik heb gemerkt is dat die automaatbak goed schakelt als die koud is maar zodra die een beetje opwarmt begint het ook olie verversen hielp niet.De temperatuur sensor vervangen ook geen reactie.Kan iemand mij vertellen wat allemaal de oorzaken kunnen zijn van deze klachten.
Mvg.
Nehro

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A6 of stel zelf een nieuwe vraag.