Audi A6: motor olie audi a6 2.4 benzine

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.4 30 v

Hoi mensen .Ik wil motor olie verversen mag ik daarbij LONG LIVE 5W 30 van castrol gebruiken zo ja hoelang rijdt die mee.MVG.Nehro

nehro

Geplaatst door nehro (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A6? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

P. Kelder (0) PRO, 16 jaar geleden

5w/40 verversen iedere 15.000km

Gr. paul

nehro (0), 16 jaar geleden

Bedankt voor je reactie Paul 5w30 past niet bij deze motor ?

P. Kelder (0) PRO, 16 jaar geleden

[quote=nehro]Bedankt voor je reactie Paul 5w30 past niet bij deze motor ?[/quote]
Zou ik niet niet doen, je maakt het alleen maar onnodig duur.

Gr. paul

jjbalmszonen (0) PRO, 16 jaar geleden

5W/30 vol synthetisch wordt ook voorgeschreven. Heeft alleen met brandstofbesparing te maken.

audia4 (0) PRO, 16 jaar geleden

[quote=jjbalmszonen]5W/30 vol synthetisch wordt ook voorgeschreven. Heeft alleen met brandstofbesparing te maken.[/quote]
Als je zin hebt om nokkenassen te slopen..... Ervaring leert dat benzinemotoren met deze dunne olie en hoge temperaturen de oliedruk niet halen en dat dit op termijn nokkenasproblemen geeft. (inlopen) Heb er al meer gezien waar de nokken het meest van de oliepomp af beschadigd waren.

5w40 gebruiken dus; jaarlijks of 15000 km verversen. Is iets dikkere olie......

Rosse (0), 16 jaar geleden

5w40 is inderdaad dikkere olie dan 5w30, maar dat wil niets zeggen over de kwaliteit van de smeerfilm. Een VW 504.00 approved 5w30 haalt minstens dezelfde kwaliteit smeerfilm dan een VW 502.00 approved 5w40.

Het enige verschil tussen die 2 is dat dezelfde smeerfilm gemakkelijker (lees goedkoper) gelegd kan worden met een dikkere olie. Vandaar dat een goede 5w40 in dit geval veel goedkoper zal zijn dan een goede 5w30.

Ik ben het echter wel eens met het feit dat er beter 5w40 in die V6 kan. De 5w30 gaat inderdaad z'n geld niet waard zijn in zo'n motor (olieverbruik).

audia4 (0) PRO, 16 jaar geleden

Ik heb het niet over de smeerfilmkwaliteit; ik heb al meermaals nokkenasschade geconstateerd, en dan op het verste van de oliepomp verwijderd. Dat duid heel simpel weg op oliecrisis op die plaatsen.... Met de iets dikkere olie zal de druk bij extreme temperaturen wat langer in stand blijven en ben ik het aanvreten van de nokkenas en zijn lagerschalen nog niet tegen gekomen........

jjbalmszonen (0) PRO, 16 jaar geleden

Nehro vraagt niet naar de prijs, maar of deze 5W/30 gebruikt mag worden, dit is zeker het geval, 5W/30 vol synthetische olie kun je nagenoeg overal in gebruiken. Wij gebruiken Shell olie als univ garage en krijgen zwart op wit dat dit produkt gegarandeerd wordt. Overigens ligt de prijs nagenoeg gelijk in vol synt.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A6 of stel zelf een nieuwe vraag.