Audi A8: auto valt ineens uit op snelweg...

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.5

Goeiedag,

Ik starte me auto in de ochtend een week terug en toen ging het acculampje even kniperen en weer uit, na een klein beetje rijden ging het weer aan en bleef het aan dit keer.
bij hogere toerental knipperde die en ging die weer uit maar na een tijdje rijden was het voorbij hij bleef gewoon branden...

Terugweg naar huis bleef die constant branden en na een +-30km viel de auto gewoon ineens uit, anwb was gekomen en de auto wou helemaal niet meer starten zelfs niet met een extra accu van de anwb.
auto is weg gebracht naar de garage en na controle en uitlezen bleek dat ie aangaf dat de brandstof tank leeg was maar dat was helemaal niet want er zat genoeg diesel in.

Conclusie van de dealer is dat brandstofpomp waarschijnlijk kapot is.

Nou is mijn vraag kan het nog ergens anders aan liggen want ik heb geen zin om een pomp te vervangen van nieuw 1800 euro en dan nog steeds het zelfde probleem te hebben.
Aan het continu branden van het accu lampje was mijn idee dat de dynamo kapot is maar dat kan toch geen invloed hebben op het starten van de auto of wel?

De Auto: Audi a8 1998 2.5 TDI

P.s: krijg net te horen dat blijkbaar de pomp zelf geen diesel krijgt iemand een idee waar dat aan ligt?

CocoLoco

Geplaatst door CocoLoco (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A8? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

C.Jonker (0) PRO, 13 jaar geleden

Dynamo waarschijnlijk stuk.
Link met pomp kan ik niet leggen wel dat er op deze manier geen diesel bij je inspuitpomp is gekomen immers geen pompdruk. laat je goed informeren voor je jezelf een nieuwe pomp kado doet.
Er is een en ander mis gegaan toen je accu leeg raakte , vidn vaag verhaal van je garage .

gr

Chris

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A8 of stel zelf een nieuwe vraag.