Audi A6: Automaat doet soms raar!!

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.5TDI BDG motor

Het probleem is dat hij soms niet achteruit wil rijden, het probleem doet zich al voor als het contact opgezet word. Op het dashboard begint de indicator te knipperen, als je hem dan in R zet doet hij gewoon niets, hij rijdt gewoon niet! Ik heb hem dan uitgelezen en dan komt er steeds in dat de keuzeschakelaar geen of slecht signaal door geeft! Als ik de storing dan wis dan blijft het soms een week weg maar soms komt het ook voor dat hij de zelfde dag weer in storing gaat!
Weet iemand of dit probleem bij deze type wagens meer voor komt, de wagen heeft 130000km en is van 7/2003 de dealer zei dat dit een probleem is waar ze nog nooit van gehoord hadden dus dan denk ik ja waar moet ik dan wel een antwoord halen!!

snaponboy

Geplaatst door snaponboy (0) PRO , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A6? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

jan T (10) PRO, 17 jaar geleden

seppe we hebben het pas gehad en die ging dus niet meer achter uit en daar moest een anderbak onder.
maar probeer eens de stekker op de bak of daar geen vuil of water in zit want dat kan ook voor problemen zorgen.

groetjes jan.

P. Kelder (0) PRO, 17 jaar geleden

Op het dashboard begint de indicator te knipperen, als je hem dan in R zet doet hij gewoon niets, hij rijdt gewoon niet!

quote

dit probleem zit hem niet in de bak zelf... maar in de electronica onder het schakelmenu vandaar ook het knipperen van de indicator..

paul,

snaponboy (0) PRO, 17 jaar geleden

Een goededag Paul, je zei dat het onder het schakelmenu zit maar wat bedoel je daar mee, toch niet pookmechanisme zelf! Het is een multitronic dus je kunt op het stuur ook schakelen. Het is zo als de klant in zijn wagen gaat zitten contact op zet en zonder dat hij hem start dan gaat de keuzeindicator op het dashboard vaak al knipperen, als hij dit doet dan heeft hij een probleem want dan wil hij vaak niet in zijn achteruit! Mijn vraag is of ze bij de dealer hier een nuttig en vooral betaalbaar antwoord op hebben, in ieder geval de dealer waar ik het gevraagd heb die zeggen dat hebben wij nog nooit mee gemaakt!
hopende op misschien de oplossing of raadgeving.

mvg Seppe

P. Kelder (0) PRO, 17 jaar geleden

seppe, ik bedoel inderdaad het pookmechanisme... daar wordt uiteindelijk de keuze bepaalt. ik hoop voor je dat geld niet zo zeer een hoofdrol speelt het onderdeel is namelijk niet goedkoop althans.... ik denk dat je van je stoel gaat vallen..........................

paul,

devrim (0) PRO, 17 jaar geleden

Als het pookmechanisme ok is moet je de printfolie in de bak zelf eens controleren. Gaat ook wel eens stuk. Je moet hiervoor wel het carter van de bak demonteren maar de bak kan blijven hangen. Ook dan kent de bak zijn positie niet meer

snaponboy (0) PRO, 17 jaar geleden

devrim wat zit er precies in dn bak printfolie? Is dit los te vervangen want nu snap ik het even niet hoor sorry! Heb je hier misschien een foto of tekening van? Eventueel bestelnummers of artikel nummers?
Ps: Misschien heb jij dat "paul"!!

P. Kelder (0) PRO, 17 jaar geleden

seppe

heb je de storingcode nog..? (printfolie heb ik nog niet kunnen ontdekken)

paul,

snaponboy (0) PRO, 17 jaar geleden

shit moet ik opnieuw even uitlezen maar ik heb er nu niets meer van gehoord, het probleem deed zich ook soms maar eens voor. Zo gauw ik de storingscode weet zet ik het er even op!

Al vast bedankt

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A6 of stel zelf een nieuwe vraag.