Audi Coupe: Autoradio reset elke keer

Bouwjaar: 1989, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.3E 10V

Ik heb sinds vandaag het probleem dat mijn autoradio reset als ik de startonderbreker uit zet.
Dus sleutel erin, op het knopje drukken en dan is mijn radio gereset.
Ik heb vorige week het probleem gehad dat mijn accu leeg was, hij is toen opgeladen, na 9 dagen niet rijden was de accu weer leeg.
Volgens de wegenwacht was de dynamo goed, en de accu ook.
Als ik de sleutel in het contact doe staat het voltage op ongeveer 11, ik heb net 45 minuten snelweg gedaan (wat in principe mijn accu weer moet opladen) maar het probleem blijft bestaan, wat kan er mis zijn ?

markdekker

Geplaatst door markdekker (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi Coupe? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

sjaak10918 (0) PRO, 17 jaar geleden

eerst meten of de dynamo bijlaadt; bij lopende motor over de accupolen meten, moet je tussen de 13.8 en 14.4 volt meten. als de dynamo laadt kan het zijn dat de accu de stroom niet vasthoudt omdat hij intern kapot is of omdat er lekstroom is. Lekstroom kun je meten (gebruik de zoekfuncie op problemcar maar eens) Sjaak

markdekker (0), 17 jaar geleden

De wegenwacht had inderdaad bij lopende motor de accu en de dynamo gemeten, ook waren er 2 van een soort dopjes van de accu losgeschroeft, en daarna concludeerde ze dat de accu helemaal in orde was.

sjaak10918 (0) PRO, 17 jaar geleden

als ze dopjes los halen van de accu, moet je alle cellen (dopjes) meten, want vaak is er 1 defect en dat heeft als effect dat de accu te weinig spanning vast kan houden. FF naar de garage / accuhandel, die kunnen de accu belast meten, en dat geeft een veel beter inzicht in de staat van de accu. Hoe oud is de accu ? Sjaak

markdekker (0), 17 jaar geleden

Ik heb geen idee in ieder geval ouder dan 3 jaar, misschien is het de originele, hij is al 3 x helemaal leeg geweest, en 2 jaar terug hebben ze bij de dealer het accuwater moeten bijvullen, dus misschien zegt dat wat over de leeftijd ?

-edit
Net was ie alweer helemaal leeg, lijkt steeds sneller te gaan dat ie leeg loopt, klinkt dat toch als een oude accu ?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi Coupe of stel zelf een nieuwe vraag.