Audi A4: Bestuurdersstoel gaat niet meer naar voren en achteren.

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 3.0

De electrische bediening (naar voren en achteren) bestuurdersstoel en de electrische hoofdsteun werken niet meer. (A4 Cabrio 2002)

Gedurende een aantal maanden heeft de bediening van de bestuurdersstoel wat problemen, zowel de electrische hoofdsteun als de de bediening om de stoel naar voren en achteren te bewegen haperden. Je moest de knop telkens opnieuw naar voren of achteren duwen om de stoel telkens een klein stukje naar voren of achteren te bewegen. Het maakte daarbij niet uit of je knop naast je stoel of die bovenop naast de hoofdsteun zit gebruikte.
Helaas is hij er nu helemaal mee gestopt, zowel de hoofdsteun (die gaat normaal gesproken automatisch naar beneden gaat zodra je de voorstoel naar voren klapt om achter in te stappen) als de stoelbeweging naar voren en achteren. Alle andere bewegingen doen het prima.
Ik heb al even onder de stoel het e.e.a. proberen uit te zoeken maar ik kom er niet uit.
Als ik het zijpaneel los maak en kijk of er spanning op de pinnen staat zie ik wat vreemds. Alle pinnen geven keurig ongeveer 12 volt aan de uitgang van de schakelaar alleen die voor de functie voor en achter ruim 8 volt. Ik heb aan de bijrijderszijde ook even gekeken, maar die levert keurig 12 Volt. De eerste gedachte was dat de schakelaar wellicht kapot was, ik heb echter even de schakelaar van de bijrijderszijde geprobeerd. Nog steeds geen beweging.
Onder de stoel heb ik de stekker van de motor even los gehaald en gekeken of ik spanning had. Op geen enkele van de vier heb ik spanning bij het bewegen van de schakelaar. Natuurlijk even gecheckt bij de bijrijders stoel. Deze geeft keurig spanning bij het bewegen van de schakelaar.
Lang verhaal, maar volgens mij heb ik een stroomprobleem. Twee functies die tegelijk problemen (haperen) opleveren en het dan op hetzelfde moment begeven doet mij vermoeden dat het niet de motor van de stoel is, er komt immers ook geen spanning op te staan.
Onder de stoel zit ook nog een (easy entry) module. Ik heb geprobeerd of de Easy entry module onder de bijrijdersstoel het wel doet. Helaas lost dit het probleem niet op en heb ik het vermoeden dat er ergens een storing in de motor van de stoel zit, bij het terugplaatsen van de Easy Entry module onder de bijrijdersstoel blijkt deze nu ook niet meer te werken (naar voren en achteren en de hoofdsteun) :-( Weet iemand op welke manier de stoel het eenvoudigst verwijderd kan worden? De geleiderail kun je met twee speciale Torx bouten losdraaien, het probleem is echter dat de achterste onder de stoel zit die ik niet verder naar voren kan doen Aan de deurkant kan ik ook 6 bouten losdraaien, maar een de tunnelkant kom ik daar niet bij.

Wie o wie weet hoe de draden onder de stoel precies lopen en welke er richting de schakelaar aan de bovenzijde van de stoel lopen?

Wie weet waar ik goedkoop een (gebruikte) Easy Entry module kan vinden?

aenklaar

Geplaatst door aenklaar (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A4? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

kaleido 1 (1805) PRO, 11 jaar geleden

Pak even twee draden en een accu , zet 12v op de motor die voor het naar voren gaan is en je kunt bij de 2 achterste bouten.
Draden omdraaien als de stoel de verkeerde kant op gaat.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A4 of stel zelf een nieuwe vraag.