Audi TT: Bonk geluid bij remmen en achteruit rijden

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: AJQ, Motorinhoud (cc): 1800, Vermogen (kw): 132

Beste leden

Ik kom er even niet uit wat het kan zijn.

Ineens maakt mijn audi een vreemd geluid. Als ik hard remmen dan krijg ik 1 harde bonk linksvoor. Dit kan ik ook opwekken door rustig te trekken en als de auto net rolt dan meteen de rem hard aan te tikken..

Ook kan ik het opwekken door mijn stuuruitslag bijna geheel naar rechts te draaien en dan achteruit te rijden. Als je begint te rollen hoor je de bonk eenmalig. Stop ik en draai ik iets met het stuur dan doet hij het weer.

Het is echt een hele harde bonk.

Wie heeft een idee waar ik kan zoeken? Ik heb onlangs mijn aandrijfas linksvoor gedemonteerd vanwege een lekke binnenste ashoes. De auto is echter gewoon goedgekeurd hierna en de bonk is pas 1000km later begonnen.

Ik wil de auto de verkoop in doen maar lever graag een goede auto af aan de nieuwe eigenaar

jnunen

Geplaatst door jnunen (0) , lid sinds 10 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi TT? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

ricky (0) PRO, 6 jaar geleden

Lijkt op een draagarmrubber of motorsteun of veerpoot/toplager of speling van de remblokken in de remtang die je hoort.
In ieder geval iets wat ook beweegt als je remt/optrekt. Auto op platenbrug en dan het simuleren met handrem erop en iemand anders eronder staan.
Maar zit de centrale bout/moer wel goed vast van de aandrijfas??

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi TT of stel zelf een nieuwe vraag.