Audi A4-Avant: bremse + laag oliepeil

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0 ALT

Ik heb met deze a4 2 probleempjes:

Bij pas wegrijden met koud weer gaat regelmatig rood uitroepteken + bremse + 3 piepjes bij maken van bocht, al paar keer uitgelezen maar geen storing. Ik heb zelf paar jaar geleden een a4 tdi uit 2001 gehad en hier had ik dat ook af en toe en nooit gevonden.

2e is dat de oranje waarschuwing laag oliepeil blijft aangeven terwijl deze netjes op peil is. Ik verdenk de oliesensor in carter maar geeft geen storing met uitlezen. Aangezien olie binnenkort ververst moet worden kan ik beter gelijk de sensor mee vervangen indien deze defect is.

Audidriver73

Geplaatst door Audidriver73 (0) PRO , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A4? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

ricky (0) PRO, 10 jaar geleden

1. Staat het remvloeistofpeil nog wel op peil? (niet te hoog en niet te laag).

2. De sensor zou idd heel goed kunnen. Geeft hij de melding als olie nog steeds op peil is of gebeurd dit na het bijvullen van de olie? Bij het 2e kan het ook aan de motorkapschakelaar liggen.

Audidriver73 (0) PRO, 10 jaar geleden

Ja remvloeistof is ook goed, paar maanden geleden nog ververst.

Hij gaf de melding en was toen inderdaad te laag, maar na bijvullen bleef ie de melding geven.
Dashboard geeft wel aan als motorkap open is, dus dan zou de schakelaar goed moeten zijn lijkt me, ik had daar namelijk ook al aan gedacht.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A4 of stel zelf een nieuwe vraag.