Audi A4-Avant: coderen airbagmodule

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9

hallo,
heb hier van een klant een a4 staan waar de airbagmodule opnieuw van gecodeerd moet worden ivm een door de klant zelf geplaatste gebruikte module.
normaal gesproken zou ik met de vag com de autoscan functie gebruiken en daar de gegevens weghalen. dit was ivm beschadigde/niet bereikbare moduul niet mogelijk.
heb de softwarecoding zelf wel samen kunnen stellen maar vraag me nu af hoe ik aan de login kan komen om zo de juiste gegevens in te brengen.

mvg
michiel

Michielrc7825

Geplaatst door Michielrc7825 (0) PRO , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A4? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

P. Kelder (0) PRO, 11 jaar geleden

Wees er goed zeker van dat die gebruikte module geen crash-data bevat, dan beleef je wat ;)

Gr. paul

Michielrc7825 (0) PRO, 11 jaar geleden

en hoe kom je daar achter?
staat in het geheugen neem ik aan?

P. Kelder (0) PRO, 11 jaar geleden

Ik weet, en dat weet jij waarschijnlijk ook niet of die gebruikte module uit een schadewagen komt ?. Ik bedoel dan een schade waarbij de Airbags zijn geploft.
Kijk uit met het plaatsen van een gebruikte module waarvan de herkomst niet bekent is, ga eerst in overleg met de eigenaar van het voertuig.

Gr. paul

Michielrc7825 (0) PRO, 11 jaar geleden

de klant heeft zelf de module al geplaatst, brengt m bij mij voor het verwijderen van fouten en dergelijke.
moet opnieuw gecodeerd worden, zitten diverse fouten in waaronder de fout mbt het verkeerde chassinummer.
de andere fouten betreffen sensoren.

het hercoderen is het laatste wat de klant moet doen voor het gereedhebben van zijn auto. Heeft m als schadeauto gekocht. Blikseminslag gehad, tot nu al een fiks aantal computers en modules vervangen.

Jan227 (5) PRO, 11 jaar geleden

Hallo , vaak is het niet mogelijk om de varianten codering van een dergelijk gebruikt regelapp te wijzigen, met bv vag com, dit kan 1 malig als deze fabrieks nieuw is. Tenminste dat is mijn ervaring. Gespecialiseerde bedrijven kunnen dit meestal wel overigens. Vaak is ook het index getal van het regelapparaat van belang, let op deze staat achter het onderdeelnummer van het regelapp (bv /01e), dit is NIET index xx zoals op het etiket van het regelapp gedrukt staat, dit is nogal verwarrend.

Airbag regelapparaten van deze bouwjaren zijn haast niet met bv een vag com storingsvrij uit te wisselen naar mijn mening, met name ook vanwege het chassis nr dat in de regelapparaten gezet wordt.

Groet Jan227

Michielrc7825 (0) PRO, 11 jaar geleden

hoi,
codering van chassis nummer is gelukt.
alleen loop ik nu tegen een probleempje op met de softcodering.
de opties genoemd op de vcdslijst komen niet op de sticker voor, terwijl op de lijst vanaf fabriek (uitgedraaid via het audi systeem) een andere code genoemd wordt.
had zelf gedacht de cod maar te maken aan de hand van sticker maar dan kom je er niet helemaal uit omdat er enkele prcodes ontbreken.
mvg michiel

Michielrc7825 (0) PRO, 11 jaar geleden

softcodering is ook gelukt, zat nog een fout in de vervangende airbagformule.
mvg
michiel

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A4 of stel zelf een nieuwe vraag.