Audi A4: Contactslot vervangen

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8T 20V handgeschakeld

Hallo.

Ik ben nieuw hier en door een zoektocht op internet naar de oplossing van mijn probleem op dit forum gestoten.
Het contactslot van mijn Audi is defekt. De sleutel gaat er nog met moeite uit. Het slot gaat ook niet meer helemaal terug (hoe moet je dit uitleggen, normaal gesproken springt het een klein stukje naar buiten als je de auto afzet en de sleutel uittrekt. De binnenverlichting gaat dan aan, de radio uit enz) maar dit doet 'ie niet meer. Starten kan nog wel maar de sleutel blijft met moeite in de 'contact' stand staan. Als je tijdens het rijden tegen de sleutel aantikt is de kans groot dat de auto afslaat. Ook is het zo dat de verlichting, richtingaanwijzers en ruitenwissers het soms niet doen. De auto is voorzien van een startonderbreker. Heeft iemand enig idee wat ik moet vervangen en of dit door mijzelf te doen is?

Edit: de auto is van 1996!!! Verkeerd ingevuld maar ik kan het niet meer wijzigen.

Met vriendelijke groeten, Ron.

Rontronix

Geplaatst door Rontronix (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A4? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

P. Kelder (0) PRO, 17 jaar geleden

ron... verstandig is dit te laten doen, om uberhaupt bij het contactslot te kunnen komen, moet er nogal wat los.. oa de airbag en een deel van de stuurkolom.. dit vraagt enige kennis van zaken om dit goed en veilig te kunnen uitvoeren...

paul,

Rontronix (0), 17 jaar geleden

Hallo Paul.

Bedankt voor je reactie. Ik breng 'm wel naar de dealer. Heb je enig idee wat me dat gaat kosten?
Uit nieuwsgierigheid: wat is er precies stuk?

Groeten, Ron.

P. Kelder (0) PRO, 17 jaar geleden

schik maar niet van de dealer prijs, hou rekening met een kleine 500,- dit kan natuurlijk veel goedkoper.. maar de keus is aan jou...

paul,

Rontronix (0), 17 jaar geleden

Dat is een hoop centen. Kun je in grote lijnen aangeven wat ik moet doen om dit eventueel zelf op te lossen, vooropgesteld dat ik een (sloop) contactslot kan krijgen? Ik ben niet bang om wat te sleutelen.

Groeten, Ron.

jasper5196 (0), 17 jaar geleden

hoi ,

Ik heb sinds een paar dagen precies het zelfde probleem.
Vind 500,- een heleboel geld.
Ik zal eens kijken of het ergens niet goedkoper kan of eventueel zelf.
Als ik iets meer weet laat ik het weten.

groetjes Jasper

Rontronix (0), 17 jaar geleden

Hallo.

Gefikst. Het heeft me een halve zaterdag gekost maar het is gelukt. Met dank aan Autoparts in Erp voor de gastvrijheid. adviezen en tips. Scheelt toch weer een faktor 10 op de rekening.
Ook mijn dank aan de mensen die hier gereageerd hebben.

Uiteindelijk bleek het aluminium stuk waar het stuurslot in zit defekt te zijn. Om daar bij te komen moest ik wel een en ander aan bekapping verwijderen, evenals het stuur met airbag en het instrumentenpaneel. De 2 boutjes waarmee het slot vast zit moet je met een beitel oid. los tikken omdat de kop is dicht gelast. Contactblokje los schroeven en de slotcylinder verwijderen. Als je de sleutel hebt is dat geen probleem. Van het sloopslot dat ik had was de sleutel er niet meer zodat ik de cylinder helemaal uit heb moeten boren. Let er op dat je precies de goede uitvoering hebt anders past de slotcylinder er niet in.

Groeten, Ron.
Groeten, Ron.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A4 of stel zelf een nieuwe vraag.