Audi A4: Dashboard net een kerstboom

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 TDI 130PK

Hallo,

Wij hebben hier een Audi A4 Avant uit 2002 die een storing met het dashboard heeft.
Als de motor draait of als de auto op contact staat is er niks aan de hand, maar als we het contact uitschakelen gaan de controle lampjes even flauw branden en in het middelste display komen alle mogelijke meldingen van, deuren open, remvloeistof, oliepeil en druk, abs enz...
Dit blijft door gaan, als we de accu klem los halen en er weer op zetten dan is het eerst weer over, tot dat we het contact weer uitschakelen.
Soms komt er in plaats van de kilometerstand SAFE in de display te staan, en de afstandsbediening van de CV werkt ook niet altijd.
Ik heb alle massa's en voedingen/zekeringen/relais gecontroleerd maar niks gevonden, zelf denk ik dat er sluiting in de teller klokken zelf zit.
Maar misschien heeft iemand een ander idee.

Alvast bedankt voor het mee denken.

Met vriendelijke groet,

Dennis.

barrichello

Geplaatst door barrichello (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A4? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

audia4 (0) PRO, 12 jaar geleden

dynamo eens afkoppelen en kijken of hij het nog doet. Kan dat er een diode stuk is waardoor er spanning op delen blijft staan die na afschakelen contact geen spanning willen zien.

anders is idd de tellerklok verdacht.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A4 of stel zelf een nieuwe vraag.