Audi A4: Soms niet starten Audi A4 2.0 FSI bouwjr 2004

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0 FSI

Beste lezer,

Ik heb een audi a4 van 2004 die 6 jaar probleemloos heeft gereden. Vorig jaar had ik een kapotte bobine die vervangen is. Kort daarna is de accu ermee gestopt, gestart met startkabels en niet meer aan de praat gekregen, dus vervangen. Alles prima. Tijdens de zomer auto niet vaak gebruikt. Na hevige regenval is de accu onder water komen te staan door, wat acheraf bleek, een verstopte afvoerbak onder het raam. Alles heeft hierdoor onder water gestaan in deze bak. Wederom nieuwe accu na herhaaldelijk te moeten starten met startkabels. Het water was schijnbaar net teveel voor deze accu. Na de zomer, toen heeft de auto redelijk wat stilgestaan, heb ik nu ongeveer 1x per maand dat de auto niet start. Hij draait wel rond maar springt niet aan. Na de accupolen los te maken en de auto in een soort reset springt start hij meestal na 2x de polen losgemaakt te hebben wel weer en doet het dan circa een maand. Daarna weer niet. Meestal vlak daarvoor hapert de motor bij het starten. Dat lijkt dan de voorbode van weer het start probleem. Kan iemand in samenhang met het voorgaande een oplossing aandragen. Tot nu toe lijkt het een niet oplosbaar probleem. Wie helpt? De uitgelezen foutcodes zijn een ratjetoe aan codes die onmiddelijk na het starten allemaal weg zijn. Alvast bedankt.

AriedeWilde

Geplaatst door AriedeWilde (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A4? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

ricky (0) PRO, 13 jaar geleden

Wat waren die foutcode's? (als er een foutcode in je systeem staat dan gaan ze niet vanzelf weer weg, deze moeten met de testkast dan weer gewist worden).
Tegenwoordig bij sommige modellen/uitvoeringen kan het al zijn dat je accu na 2-3 weken leeg is en als er dan ook nog weinig mee word gereden dan krijgt de accu ook niet de kans om op te laden.

AriedeWilde (0), 13 jaar geleden

Beste Ricky, bedankt voor je reaktie.

Ik denk niet dat de accu het probleem is. Deze is net nieuw en de motor draait wel rond. Hij start alleen niet, dus ergens wordt iets verstoord waardoor hij niet aanspringt. De foutcodes zijn mij helaas niet bekend. Als hij ook aanspringt dan zijn alle codes in 1 keer verdwenen. Daarna rijdt hij ook perfect, komt ook maar circa 1x per maand voor. Zit voor mij geen logica in. Dacht eerst aan de bobine. Wat denk je?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A4 of stel zelf een nieuwe vraag.