Audi A4: Display doet raar km-teller/toerenteller/benzinemeter en temp.m

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1800

Ik heb het volgende euvel al een geruime tijd als ik me auto start dan werkt soms me hele display niet en soms ook wel.
Maar dan niet op de juiste manier dan gebeurt het vaak dat alles op hol slaat al me meters slaan uit en weer terug en dat heel snel en een hele tijd 8er elkaar.
Ook me dashboard verlichting gaat heel veel branden of me hele dashboard verlichting is uit.
Me km-teller blijft een hele tijd maar heen en weer dansen en dat is ook met me toeren-teller me benzine-meter en me temp-meter.
Wat ook vaak gebeurt is dat als ik dan al een tijdje onderweg ben op het display het woord OK komt maar dat wil niet zeggen dat alles weer goed functioneert, me dagteller gaat altijd naar 0 dan en de datum gaat ook weer terug naar 1-7-1998.
Het lijkt af en toe wel een disco in de auto, ben ermee naar de audi dealer geweest en die zeggen dat het aan de boardcomp ligt en dat deze vervangen moet worden maar ik heb het niet meer zo op die dealers nadat ze me een keer wilde oplichten voor 1200 euro voor een nieuw stuurhuis waar 8eraf niks aan stuk bleek.

Ik hoop dat iemand me misschien kan helpen of ook last heeft van dit vervelende euvel en mij hiermee kan adviseren....................


alvast bedankt voor alle hulp.........groetjes menno

menno37

Geplaatst door menno37 (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A4? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

jan T (20) PRO, 17 jaar geleden

menno ik ben bang dat je instrumentenpaneel de boos doener is en meestal kun je er weinig aan doen je zou uitelkaar halen om tezien of er geen soldeer verbindingen gescheurt zijn maar dat is moeilijk tezien daar heb je goed licht bij nodig met een flink vergrootglas.
het zal er denk ik op neer komen dat je een nieuw instrumentenpaneel moet.

groetjes jan.

Fonszarelli (0) PRO, 17 jaar geleden

Pas een storing gehad met een A3. Instrumentenpaneel was ook kapot. Hiervoor was wel een ruilklok voor te koop (bij de dealer). Het schijnt een veel voorkomend probleem te zijn!

menno37 (0), 17 jaar geleden

hallo Jan T en Fonszarelli...........alvast bedankt voor de reactie's ik ga denk ik vrijdag of anders volgende week ff naar een garage en laat ff uitlezen wat er allemaal aan de hand tenminste als dit tevoorschijn komt als ze er een laptoppie op aansluiten.

ik hou jullie op de hoogte.........................groetjes menno

jan T (20) PRO, 17 jaar geleden

menno deze storing komt er met uitlezen niet uit omdat in een ander deel zit.

groetjes jan.

menno37 (0), 17 jaar geleden

Hallo Jan,

oke bedankt voor de info.......ff een ander vraagje is het een beetje te doen om het instrumentenpaneel de demonteren of moet het gehele dashboard eruit of heb jij misschien een schema waarop staat hoe je deze kan uitbouwen.

alvast bedankt voor je reactie groetjes menno

jan T (20) PRO, 17 jaar geleden

menno dat instrumenpaneel is er zo uit.
stuurverstelling zover mogelijk naar beneden.
schroefjes in het instrumentenpaneel los schroeven.
effe wurmen en je hebt hem los.
stekkers los en je fiets hem eruit.

groetjes jan.

menno37 (0), 17 jaar geleden

Oke Jan heel erg bedankt dan ga ik dat dus maar doen want ik neem aan dat na wat ik allemaal heb beschreven dat het daar dan ook aan ligt want me ruitenwissers bij me voorraam die gaan nu in slow motion heen en weer.
En het is nu ook zo dat er helemaal niks meer op me instrumentenpaneel het doet ja alleen de lampjes van airbag enz en ook dat je verlichting aan staat maar voor de rest alles dood.

Bij deze weer bedankt en ik vind het wel zo netjes je ff op de hoogte te houden wat het was en of het is opgelost.

PS: dus misschien is het niet nodig om hem uit te laten lezen???

groetjes menno

jan T (20) PRO, 17 jaar geleden

menno van je ruitewissers kan het ook zijn dat de asjes vast zitten en dan moet je dus het ruitewissermechaniek demonteren en ze weer gangbaar zien tekrijgen.

groetjes jan.

menno37 (0), 17 jaar geleden

Hey jan T....

zoals jij al aangaf het instrumentenpaneel ben toch nog ff langs gegaan bij de audidealer en dit is het met zekerheid dus meteen 1 laten bestellen en deze word er maandag ingezet.

In iedergeval bedankt voor je hulp en reactie's.

groetjes menno

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A4 of stel zelf een nieuwe vraag.