Audi A4: olie en koelvloeistofverbruik ALT-motor

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0 20v ALT

Goededag mijne heren,

Maandag aanstaande komt bij ons in de werkplaats een Audi A4 2.0 20v, deze auto heeft de laatste maanden enkele liters olie en koelvloeistof opgedronken. Geen sprake van lekkage en ook niet van blauwe rook! Heeft iemand ooit van deze klachten gehoord of is er met deze blokken vaker zo'n degelijk probleem? Nog niet te veel vragen, dit is een soort van huiswerk voor a.s. maandag voor wanneer die klant komt.Alvast bedankt voor eventuele reacties!

Groeten van Teun

runtoteun

Geplaatst door runtoteun (0) PRO , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A4? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

runtoteun (0) PRO, 17 jaar geleden

Voor de geintresseerden,
Auto heeft enkele dagen bij ons in de werkplaats gestaan, koelwaterverbruik was simpelweg (en gelukkig) een lekke koelwaterflens op de cilinderkop! Voor het olieverbruik heb ik iemand van Forté opgeroepen, hij kwam (geheel kostenloos) met zijn ossiloscoop en we hebben samen de aanslag op de zuigerwanden bekeken, de cilinderwanden waren echt vervuild en er zat en mooi 'vernislaagje' op. Ook de inlaatklepseals van cilinder 3 en 4 zweten wat. Een behandeling toegepast, m.b.v. diverse Forté-produkten en als het goed is moet het olieverbruik van 1 op 1000km over ongeveer 4000km een heel stuk minder.
Wil er nog iemand op de hoogte gehouden worden!?

Teun van der Heijden

Hans4045 (0) PRO, 17 jaar geleden

Ja wil ik wel want hier ook een alt staan die olie verbruikt,1op750km

Hans l

runtoteun (0) PRO, 17 jaar geleden

Ik laat iets weten als het verbruik over 3000 km drastish minder is geworden!

Gegroet!

runtoteun (0) PRO, 17 jaar geleden

Goedemorgen, de klant kwam woensdagmorgen met haar auto want het olielampje was weer gaan branden. Het verbruik is nu echter 1 liter olie voor 3800 km, een heel stuk beter dus!Zou nog beter moeten worden maar is al een heel eind naar teverdenheid van klant en uiteraard ook ons!

Zaak gesloten,

groeten

audia4 (0) PRO, 17 jaar geleden

deze drinken bijna altijd olie, wil je er van af, vullen met 10w40, i.p.v. de longlive olie. Moet dan wel elk jaar of 15.000 km als verversing aanhouden. En, alles uiteraard op eigen risico maar ik heb er goede ervaring mee.

Zie het instructieboekje wat er is vrijgegeven buiten de Longlive olie.

runtoteun (0) PRO, 17 jaar geleden

zit nu 5w 30 durablend fe op, door ons al veel toegepast bij olieverbruikers en veel goede ervaringen mee!

runtoteun (0) PRO, 17 jaar geleden

Durablend fe van Valvoline weltverstaan.

will33 (0), 16 jaar geleden

Goedendag

Ik heb een bericht gelezen op internet (problemcar) dat U bezig was met een Audi A4 met een ALT motor. Ik rij zelf ook zo een audi 116000 gelopen nu verbruikt deze ook olie zo ongeveer een liter op de 4000 a 5000. Ik heb er ongeveer 6000 mee gereden, heb deze auto particulier gekocht nu zit ik erover te denken om de olie te vervangen ondanks dat hij op het tellerwerk zegt dat dat pas over 12000 km moet. Wat kan ik er het beste opschudden toch nog een keer longlife proberen wat ze eigenlijk adviseren of overgaan op durablend.

Alvast bedankt voor U reactie

runtoteun (0) PRO, 16 jaar geleden

DE olie mooi nog even laten zitten, verbruik is niet zo extreem hoog hoor! Ik moet wel zeggen dat die Audi A4 die wij hadden behandeld nagenoeg geen verbruik meer heeft.


Wat u erop moet gooien is een beetje afhankelijk van het gebruik van de auto uiteraard, veel korte (en koude) ritjes of juist niet. De leverancier weet vast en zeker wel te vertellen wat het beste is.

Succes ermee,

Teun.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A4 of stel zelf een nieuwe vraag.