Audi A4 1995: Elektrische storing, geen cockpitstoring

Bouwjaar: 1995

Auto van Client, dealeronderhouden (90.000 km)
Er is een storing geweest aan het alarm, kastje gemonteerd bij de stuurkolom ziet er gesmolten uit, behalve de sirene werkt het alarm nog wel. Ook is er een starthulp van de ANWB uitgevoerd.
Inmiddels is de accu vervangen en alle zekeringen gecontroleerd welke geen problemen vertoonden.

Na het starten blijft het ABS lampje branden (vag diagnose: regelunit kapot) geen geheugen op de climate control, geen benzinemeteruitslag, geen klokkenweergave, geen elektrische ramen en radio.

Wanneer het licht ingeschakeld wordt springen de meters (snelheid, toerental, benzinemeter)aan, ABS blijft branden, nog steeds geen raambediening mogelijk...Ook niet via de sleutel in de deur.
duidt dit op een kapot elektrisch gedeelte van het contactslot?
Het geheugen van de dagteller en climatecontrol wordt iedere keer gereset.
Volgens mij geen cockpitstoring.

mvg
Tom

Tommm

Geplaatst door Tommm (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A4? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

audia4 (0) PRO, 19 jaar geleden

Het hele verhaal bij elkaar doet mij aan twee dingen denken, 1 contactslotschakelaar defect of 2 een massaprobleem. Helaas kan ik je niet vertellen waar de centrale massaknoop van een audi zit. (vermoed in de buurt van de zekeringkast, moet een bijeenkomst van bruine draden zijn) Maar e.a. zal inderdaad veroorzaakt worden door die startblokkeerring/alarmkast die er uitgefikt is.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A4 of stel zelf een nieuwe vraag.