Audi A4 1998: powerbox tuning chip

Bouwjaar: 1998

Wie kan mij iets meer vertellen over het tunen van een tdi motor.
Ik ben van plan om mijn a4 81 kw 1,9 tdi te laten tunen.
Nu hoor ik van iedereen een ander verhaal.
De een zegt dat het in sommige gevallen slecht is voor de motor of brandstofpomp ed dat een powerbox of stekker slecht is.
Wat kan ik het beste doen chip,powerbox,stekker of iets anders wat zijn hiervan de voor en nadelen.
Alvast bedankt voor jullie reactie.

ppm helms

Geplaatst door ppm helms (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A4? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

wicher (0), 20 jaar geleden

Ga eens zoeken op www.tdiclub.nl. Persoonlijk zou ik nooit voor een box gaan houdt alleen maar de computer voor de gek.Chippen is mij te duur. Er bestaan eenvoudiger maatregelen om vermogenswinst te behalen (maar niet zoveel als met box of chip):pomp op tijd, egr dicht, katalysator leeg of katvervanger, Pierburg luchtmassameter en eventueel K&N luchtfilter.

Wicher

petertje8912 (0) PRO, 20 jaar geleden

www.ziptuning.nl de beste manier gewoon zonder solderen kabel box of wat dan ook,gewoon kwestie van software herschrijven via de diagnose stekker en het is zo gepiept

wicher (0), 20 jaar geleden

Het is maar de vraag of een 81 kw tdi geziptuned kan worden. Bovendien is naar naar mijn mening bepaald niet goedkoop, bijna 500 euro. Als iemand dan toch wil tunen zijn er wel goedkopere en net zulke goede mogelijkheden.

Wicher

ppm helms (0), 20 jaar geleden

Bedankt voor jullie snelle reactie ik zal deze adviezen in overweging nemen en zal de sites ook bekijken.
grt patrick

petertje8912 (0) PRO, 20 jaar geleden

De 81 kw is zeker wel te ziptunen en ik zou er wel wat voor over hebben Wicher. er zijn ook goedkopere zoals
www.mspeed-tuning.nl die doen het al voor 229 euro,maar die alternatieven die Wicher zegt vindt ik nou niet zozeer wat je tunen noemen mag. overigens pomp op tijd vraag ik me af hoe je dat zou willen doen . ik zou daar liever niet aan rommelen en egr dicht vermogenswinst??ik vindt chippen en zelfs liefst via obd stekker de beste manier

wicher (0), 20 jaar geleden

Peter
Iedereen moet natuurlijk voor zichzelf bepalen wat hij/zij wil maar dat je de alternatieven die ik noem geen tuning noemt gaat toch wat te ver. Heb je wel eens van Wetterauer gehoord? En ik ben er nog steeds niet van overtuigd dat oudere tdi's zoals van 1999 geziptuned kunnen worden. Ik persoonlijk heb meer vermogen gekregen door de maatregelen die ik al genoemd heb maar ik heb er ook duidelijk bij aangegeven dat er niet zoveel winst is als bij tunen. Maar als je het niet geloven wilt, mij best. Iedere rechtgeaard lid van de tdi club zal mijn verhaal bevestigen. Ik heb ook niet beweerd dat jezelf de pomp op tijd kunt zetten. Ik heb het afgelopen zaterdag bij de tdi goeroe Jos in Uffelte laten doen. Er staan ongeveer 8 van de 10 pompen niet op tijd, of liever gezegd niet optimaal afgesteld.
Verder wil ik er niets meer over zeggen.

Wicher

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A4 of stel zelf een nieuwe vraag.