Audi A3: esp lampje brand

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

hallo mensen ik had een vraagje mijn ESP lampje brand tijdens het rijden nou heb ik hem uitgelezen en hij geeft code:1314 motor regeleenheid aan iemand die mij misschien kan helpen?

spw25

Geplaatst door spw25 (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A3? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

oldford (0) PRO, 14 jaar geleden

Met dank aan gerrit Speek:

foutcode: 01314
nl Regelapparaat Motor (ECM)
du Motorsteuergerät
en Engine Control Module (ECM)
Extra info bij de foutcodes. Intermittent

Mogelijke oorzaken:
1. draadbreuk, kortsluiting, vocht
2. er is een control module gemonteerd die CAN niet ondersteund
3. er is een onjuiste verandering (adaptation) aangebracht

Mogelijke oplossing:
1. kontroleer de ECU op foutcodes en reset die foutcodes
2. is de ECU er recent uitgeweest (bv. voor een chip): haal de ECU er opnieuw uit en maak alle connectoren schoon en droog
3. kontroleer en repareer de kabels en aansluitingen
4. monteer een control module die wel CAN ondersteund
5. selecteer adaptation in het motor-stuurapparaat en breng de juiste code aan
6. controleer / vervang relais 109.

NB 1: Tim_vr6: maak je niet druk over deze foutcode. Deze had ik ook na het chippen erin staan, komt waarschijnlijk doordat de ECU uit de auto is geweest. Ik heb die foutcode nog een keer erin gehad, dit was nadat de koppeling een modificatie had ondergaan, toen is de accu eraf geweest wat deze foutcode opleverde.

NB 2: Henk-Jan: Vanmiddag mijn auto even verzet om makkelijk gereedschap in te kunnen laden (heeft ongeveer 2 minuten gelopen). 10 minuten later wil ik wegrijden, ik start hem en niets! Eerst valt mij op dat het voorgloei lampje niet oplicht, daana doet de startmotor het prima alleen de auto slaat niet aan. Diverse keren geprobeerd en voor de zekerheid de powerbox verwijderd, niets. Laptop uit de kofferbak gepakt en met VAG-COM de volgende fout uitgelezen:
Address 17 -------------------------------------------------------
01314 - Engine Control Module
49-10 - No Communications - Intermittent
Address 19 -------------------------------------------------------
01314 - Engine Control Module
49-10 - No Communications - Intermittent
Daarna nog een keer geprobeerd, en jawel starten en lopen.

Nou ik ben er uit. De dag erna weer het zelfde probleem, de auto had de hele dag in de brandende zon gestaan en wilde weer niet aanslaan. Nu had ik een paar topics gevonden over relais 109 in combinatie met warm weer. Dus te plekke weer fouten uitgelezen en weer dezelfde fouten in Module 17 en 19. Ter plekke relais 109 gedemonteerd, en ja hoor deze bevatte twee zeer slechte solderingen (binnenin op het printplaatje). Solderingen schoongemaakt en opnieuw gesoldeerd en viola starten als vanouds. Ik heb voor de zekerheid en ter lering en vermaak van anderen (en mijzelf) nog even relais 109 een keer verwijderd nadat ik de fouten had gereset, en wat bijkt. De bovenstaande fouten kwamen weer terug. Dus mijn conclusie van het hele verhaal is dat foutcode 01314 op module 17 en 19 wel eens een defect relais 109 zou kunnen betekenen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A3 of stel zelf een nieuwe vraag.