Audi A3: problemen met snelheid..

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 FSI

Goede morgen,

sinds kort rijd ik een Audi a3 1.6 FSI ... nu reed ik vrijdag op de snelweg ... 120 in de 6 ... maar ineens kon ik geen gas meerbijgeven... dus ik teruggeschakeld naar de 5,4,3,2,1 maar nergens kon ik meer gasbijgeven de auto ging alleen maar langzamer rijden... de auto op een parkeerplek neergezet.. uitgezet .. even gewacht en toen weer gestart waarna hij het weer deed.. een stuk verderop op de snelweg stotterde de auto even en kon ik geen gas geven .. maar na een paar seconden kon het deze keer wel... iemand een idee wat dit kan zijn ??

bijvoorbaad dank ..

Geert

Geerta3

Geplaatst door Geerta3 (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A3? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

oldford (0) PRO, 14 jaar geleden

Elektronisch probleem in het benzine-inspuit systeem.
Even door de dealer laten uitlezen en je weet meer, waarschijnlijk iets met de gaspedaal positie sensor.

Geerta3 (0), 14 jaar geleden

dankjewel voor de snelle reactie ...

zal binnekort er gelijk langs gaan ... maar wat het vreemde is hij doet het af en toe ... en als hij het doet gaan er geen lampjes van het motormanagement branden...

gerard3569 (0), 14 jaar geleden

Ik had gisteravond viermaal hetzelfde met mijn touran 1.6 FSI op de A2, voor 4/5 seconden inhouden en op de motor afremmen en geen gas kunen bijgeven waarna hij weer opeens oppakte. Ik heb dit al een jaar geleden tweemaal in Frankrijk gehad, dealer las toen niets uit. Het vermoeden was toen slechte benzine. Ik lees nu op een vw forum dat dit bij een 1.6 FSI ook een verstopt brandstoffilter kan zijn die bij 90.000 vervangen dient te worden.

Geerta3 (0), 14 jaar geleden

hallo gerard3569....

ik heb mijn audi a3 vorige week donderdag naar de garage gebracht waar ik hem gekocht had ... dit valt gelukkig nog in de garantie... de auto staat nu nog steeds daar ... er blijkt een storing in het brandstofcircuit te zitten... ze hebben ook foutcodes gevonden ( deze weet ik zo niet ) maar hij gaf aan dat er een fout zat in een sensor of in de pomp... nu vandaag is de auto nog niet klaar ... ze dachten de fout gevonden te hebben.. de hogedrukpomp verloor af en toe zijn hoge druk waardoor de brandstof niet onder hogedruk eringepompt werd.. waardoor ik dus mijn vermogen verloor/dat hij ging stotteren... de pomp is nu vervangen .. maar na een proefrit bleek de auto het niet meer te doen .. waarna nog een andere monteur er mee is gaan rijden en hij toch weer ging stotteren.. hij staat dus inmiddels al 7 dagen stil met deze storing.. maar ze kunnen maar niet vinden wat het is ..

Geerta3 (0), 14 jaar geleden

zo.. even de laatste update...

vandaag is de tank onder de auto uitgehaald en hebben ze de brandstof eruit gehaald .. alle leidingen schoon gemaakt en de filter in de tank schoongemaakt + de filter onder de auto vervangen... en de auto loopt weer als een zonnetje ...

dus bij deze allemaal bedankt ...

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A3 of stel zelf een nieuwe vraag.