Audi A4-Avant: foutmelding 19594

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0 FSI

Nadat 'motor' lampje was gaan branden naar ritje Duitsland, bij een vriend de motor uit laten lezen. Na reset bleef foutcode 19594, klep inlaatspruitstuk voor aansturing luchtstroom, over.
Hoe kan ik dit verhelpen/vervangen? Intussen is het lampje uit maar code blijft.. Alvast bedankt voor de info!

jwgerritsen

Geplaatst door jwgerritsen (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A4? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

ricky (0) PRO, 11 jaar geleden

Of de hevel die die klep bediend is afgebroken of vacuumslang hiervan is lek of de inlaatklep zelf blokkeerd oid. Dat zijn de meest voorkomende. Klep zit vanaf de zijkant in het inlaatspruitstuk gemonteerd.

jwgerritsen (0), 11 jaar geleden

Beste Ricky,

Dank je voor je antwoord. Is dit iets wat als amateur zelf te vinden/vervangen is? Waar te beginnen? Bij koude start schommelt hij in toeren en zonder gas geven slaat hij af...

Gr. JW

ricky (0) PRO, 11 jaar geleden

Dat schommelen in toeren e.d. is weer een ander probleem denk ik (mits alleen bij stationair), dan denk ik meer aan een vervuild gasklephuis. Als je ervaring hebt met sleutelen dan zou het wel moeten lukken maar dat weet ik niet. De klep zit in ieder geval in het inlaatspruitstuk en vanaf de zijkant meestal ergens halverwege zie je een hevel met een vacuumpotje of je ziet een dekseltje met daarachter de variabele inlaatklep. (weet ook ff niet uit mn hoofd bij dit blok)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A4 of stel zelf een nieuwe vraag.