Audi A4: Gasklepregelaar defect

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8

Deze week heb ik mijn trouwe auto (A4 Avant 1.8 - geen turbo) naar de dealer gebracht omdat de motor onregelmatig liep, en - met name koud - constant afsloeg als ik geen gas bleef geven. Na diagnose bij de dealer bleek de gasklepregelaar (of gasklepregeleenheid - ben even vergeten wel woord de monteur gebruikte) defect. Schoonmaken had niet geholpen, en een nieuwe zou, inc inbouw, E 650,- kosten. Dat vind ik te gek. De wagen heeft 225000 km gereden, en ik probeer zoveel mogelijk de kosten te beperken.
Nu heb ik een tweetal gasklepregelaars op internet gevonden. eentje voor E100, en eentje voor E135.
Nu dan de vraag:
Is het vervangen van een gasklepregelaar te doen voor een niet-monteur? (ben niet bang voor vieze handen)
Waar moet ik op letten? - Zijn er dingen die ik echt niet moet doen?
Moet ik met de regelaar ook nog andere onderdelen vervangen? (denk aan pakkingen o.i.d.)

Bedankt voor de aandacht... :-)

MedicJack

Geplaatst door MedicJack (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A4? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

jan T (20) PRO, 17 jaar geleden

jacco het vervangen zal je best wel lukken met een beetje tobben maar de vraag is zijn ze goed daar kom je pas achter als hij in de bassisstand gezet wordt dit is nodig om het geheel goed telaten werken.
dus zelf monteren kan best wel en je hoeft niks meer tevervangen tenzij je dingen tegenkomt die stuk zijn maar daarna moet hij met de testkast in de basstand gezet worden en dan blijkt of dat hij goed is en daar mee zul je even naar de garage moeten.

groetjes jan.

MedicJack (0), 17 jaar geleden

Bedankt voor je uitleg, Jan..

Ok, dus uiteindelijk zal ik toch een professional nodig hebben om de boel goed aan de gang te krijgen.
Deze testkast waar je over schrijft; is dat een Ding wat je alleen bij een audi-garage hebt, of is het een meer algemeen hulpmiddel wat je bij andere garage's ook hebt?

jan T (20) PRO, 17 jaar geleden

jacco bij audi hebben ze de goede testkast maar bij andere bedrijven hebben sommige ook een kast die dat kan dus dat moet je navragen.

groetjes jan.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A4 of stel zelf een nieuwe vraag.