Audi A3: Geen aansturing injector cilinder 4

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8

Van het 1e op het andere moment loopt de auto slecht op benzine, oorzaak bleek een niet werkende injector van cil.4. Ik vond dit door de stekker van elke injector even los te halen en bij cil.4 veranderde er dus niets. Ik dacht vervuild, dus brandstofrail los en injectoren met speciale reinger schoon gemaakt, er zat geen vuil in. Daarom heb ik de injector van cil.3 en 4 omgewisseld om te zien of dan cil.3 het probleem gaf, dit was niet het geval het blijft cil.4. Het probleem blijkt dus te zitten in aansturing van de injector van de 4e cilinder. Is dit ergens gezekerd per cilinder???? Ik weet even niet hoe verder, dus graag een beetje hulp.

ps. op LPG loopt de auto prima

Klaas

KJ

Geplaatst door KJ (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A3? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

ricky (0) PRO, 15 jaar geleden

Kan net zo goed een defecte bougie/kabel of bobine/eindtrap zijn,waardoor hij in noodloop is gegaan en de ecu daardoor de injector niet meer aanstuurd ivm onverbrande benzine die dan in de katalysator zou komen.
Dit verklaart dan ook waarom hij het op gas wel goed doet.
Advies eerst storing wissen (injector wordt dan wel weer aangestuurd) en dan verdere diagnose doen.

KJ (0), 15 jaar geleden

[quote=ricky]Kan net zo goed een defecte bougie/kabel of bobine/eindtrap zijn,waardoor hij in noodloop is gegaan en de ecu daardoor de injector niet meer aanstuurd ivm onverbrande benzine die dan in de katalysator zou komen.
Dit verklaart dan ook waarom hij het op gas wel goed doet.
Advies eerst storing wissen (injector wordt dan wel weer aangestuurd) en dan verdere diagnose doen.[/quote]
Bedankt voor je antwoord,
Als de motor in noodloop gaat zie ik dat toch in het dashboard dmv het signaleringslampje daarvoor (EPC). Gereset heb ik vanochtend gedaan en het blijft dan fout, nu brandt wel de motorstoringslamp dus mogelijk is het uit te lezen. Deze motor heeft volgens mij 1 bobine per 2 cilinders en de 3e cilinder werkt prima, een andere bougie zou ik nog eens kunnen proberen en dan ook even de vonk checken. Op LPG loopt de wagen echter wel gewoon op alle cilinders en ook goed.

Oorzaak was een slecht contact in stekker van de LPG module die de injectors schakelt

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A3 of stel zelf een nieuwe vraag.