Audi A6 Avant: geen geluid uit speakers

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Diesel, Motorcode: 3.0 ltr

Opeens geen geluid meer uit de speakers. Eerst geen radio, wel cd en tel. en navi, nu niets meer. Af en toe komt er een krakend geluid uit één speaker.

J-A6

Geplaatst door J-A6 (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A6? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Dead Silence (0), 13 jaar geleden

Kabelbreukje(s) in portieren? Of bedrading los?

volkswagen1802 (0) PRO, 13 jaar geleden

Werkt je ruitesproeier achter nog???
Kan zijn dat er een breuk zit in je ruitesproeierslang bij het draaipunt van je achterklep zit.
Linksachter zit namelijk je regelapparaat radio,navi en je dsp.
Deze regelapparaten(en nog een paar andere) werken in een ring(most-bus) samen,als er een uit valt dan ligt je hele most-bus plat een werkt niks meer.

J-A6 (0), 13 jaar geleden

Kabelbreukjes lijken me niet direct voor de hand te liggen, er zit namelijk een Bose systeem in met speakers door de hele auto.

De ruitensproeier werkt wel. Bedoel je dat het slangetje lek zou kunnen zijn waardoor kortsluiting optreed of gaat het om de werking opzich. Waarbedoel L.A. in de auto, achter het linker klepje in de kofferbak ? Hier zit ook de apparatuur van de navi en audio. Deze unit heb ik al even bekenen maar niets vreemds aan kunnen ontdekken.
In de garage had men het over een switchbox voor de antennes, die in de achter ramen en achterklep schijnen te zitten, vergeten te vermelden dat de radio eerst alleen ruis gaf en dus geen signaal ontvangt, nu dus helemaal geen geluid meer

Als er nog andere (zoek) opties zijn dan hoor ik dat graag, voor zover bedankt.

volkswagen1802 (0) PRO, 13 jaar geleden

Inderdaad een lekkage aan de ruitesproeier,komt vrij vaak voor!
Er kan ook een scheurtje in de slang zitten.Wat je kunt proberen is een aantal sec de ruitesproeier achter bedienen en dan kijken(la klepje verwijderen)of er een lekkage aanwezig is.
Je kunt ook naar de dealer gaan en laten uitlezen en vervolgens een ringbreukdiagnose laten uitvoeren,dan controleerd hij de hele ring optisch en elektrisch.

J-A6 (0), 13 jaar geleden

Gevonden ! Bedankt voor de tip, inderdaad slangetje lek. Helaas navi, bose en mmi units kletsnat geworden. Inmiddels werkt er dus niets meer, zwart schermpje in dashboard. Ga nu het gevecht aan om alles uit te bouwen en te drogen en hopen dat het weer gaat werken. Nog tips !! Overigens belachelijk dat er bij een auto van 4 jaar, van deze "kwaliteit/prijs" een slangetje lek gaat, met deze gevolgen, neem aan dat meneer Pon hier geen boodschap aan heeft.

volkswagen1802 (0) PRO, 13 jaar geleden

Ik denk dat je qua garantie langs de welbekende pot pist!
Je kunt de hele unit er zo uit halen zonder de bekleding te demonteren is wel wat lastiger maar het gaat wel.
Je kunt wel als je de unit uitgebouwd heb voeding/massa meten op de regelapparaten.
De groen/lila kabel(kleur weet ik niet 100% zeker)Is geen voedingskabel deze is alleen voor de ringbreukdiagnose uit te voeren.
Als op alle drie de regelapparaten voeding/massa meet dan zijn ze elektrisch in orde.
Denk niet dat het drogen gaat helpen maar je kunt het uiteraard proberen!
Maar je kunt het beste de ringbreukdiagnose laten uitvoeren door de dealer ben je er het snelst achter welk regelapparaat defect is.
Heb er laatst een gehad die had navi en radio defect geloof uit mijn hoofd was het 1500 euries alleen voor de onderdelen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A6 of stel zelf een nieuwe vraag.