Audi 80 1986: Geen oliedruk

Bouwjaar: 1986, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 1600

Beste,

Motor is oververhit geraakt wegens gebrek aan koelvloeistof. Motor heeft een nieuwe kulasdichting en kleppensteelrubbers gekregen. Motor heeft gestart maar deed raar en draaide moeilijk/stroef met de hand. Ondervonden dat de oliepomp klem zat. Heeft een nieuwe oliepomp en drukmeter nu.
Motor gestart maar de druksensor bleef branden. Kleppendeksel geopent en motor gestart en ondervonden dat er geen olie naar boven komt.
De as gecontroleert van de poully tot aan de vacuumpomp door vacuumpomp uit te halen, waarop ook de oliepomp as zit, de schroeftandwiel draait...
Waarom is er geen oliedruk?

Bedankt voor de reacties...

zuriye

Geplaatst door zuriye (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi 80? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

harry4203 (930) PRO, 1 jaar geleden

Als ie zo heet is geweest dat de oliepomp vast zit, is er meer aan de hand zeker? Pomp gevuld voor montage?, ze zuigen soms moeilijk op eigen kracht aan als er lucht in zit.

zuriye (0), 1 jaar geleden

Pomp heb ik niet gevult... pomp monteer je langs onder, hoe moet je die vullen?

harry4203 (930) PRO, 1 jaar geleden

Kun je via de vacuumpomp als deze eraf is in de oliepomp kijken.Maak ik op uit je omschrijving? Anders eens olie vullen via de vacuumpomp als deze eraf is. En even het oliefilter demonteren en vullen.

zuriye (0), 1 jaar geleden

Ok. Ik deze even proberen.

Even ter verduidelijken.
Onderste Pouly waar distributieriem hangt, heeft naar mijn weten een stang naar achter toe. Einde van de stang zit een wormtandwielm. Deze tandwiel drijft de verticaal staande cilindervormige tandwiel van de vacuum en op de as van deze tandwiel is er een inkeping waar de stang van de oliepomp past.
Op de oliepomp is er nog een teut maar niet op de foto.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi 80 of stel zelf een nieuwe vraag.