Audi A6: geen turbodruk

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.5

Hallo,mijn wagen heeft plots geen vermogen meer.Bij het uitlezen geeft hij te lage druk inlaatkollektor aan.Meestal gaat hij maar tot 3000 tr en houd dan in.Bij een kapotte turboslang zou ik het toch moeten horen of niet?De wagen rookt niet apnormaal.Kan het zijn dat de overdrukklep open blijft staan en hoe kan ik dit kontroleren?

wizart

Geplaatst door wizart (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A6? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

18 Reacties

P. Kelder (0) PRO, 18 jaar geleden

je zou even spanning kunnen geven op de N-75 (overdrukklep) indien deze werkt hoor je hem tikken.. zo niet dan gaan vervangen.. maar ik ben bang dat de turbo is overleden...

paul,

wizart (0), 18 jaar geleden

Bedankt Paul voor je reactie,ga het straks eens proberen.Ik hoop dat de turbo niet stuk is,heb dit jaar al de nokkenassen en de dieselpomp vervangen.Kan het ook zijn als hij in noodloop is de turbodruk ook wegvalt?

erwinvn (0) PRO, 18 jaar geleden

Niet gewoon je luchtmassameter kapot???????

wizart (0), 18 jaar geleden

Heb een nieuwe geprobeerd,niks!

wizart (0), 18 jaar geleden

Heeft goed gereden.Leg hem stil,uurtje erna wil ik vertrekken en merk dat hij inhoud!

P. Kelder (0) PRO, 18 jaar geleden

ook zou de wastegate vast kunnen zitten, ook dit zou een mogelijke oorzaak kunnen zijn.

paul,

wizart (0), 18 jaar geleden

Die wastegate is toch da rond potje boven op de turbo met een darmpje aan?Als ik da stangetje eronder probeer te bewegen gaat dat niet,zit redelijk vast.Is dat normaal?

Fredo (0), 18 jaar geleden

Misschien dom, maar kunnen iook de leidingetjes zijn die naar de N75 lopen. Deze gaan soms wel eens stuk. Kijk daar ook eerst even naar vooraleer een dure turbo te vervangen...

Succes
Frederik

P. Kelder (0) PRO, 18 jaar geleden

[quote=wizart]Die wastegate is toch da rond potje boven op de turbo met een darmpje aan?Als ik da stangetje eronder probeer te bewegen gaat dat niet,zit redelijk vast.Is dat normaal?[/quote]
wastegate zou je in werking kunnen zetten buiten de N-75 om doormiddel van een vacuumpompje (indien in jou bezit?) op deze manier is het spul te testen op werking.

paul,

wizart (0), 18 jaar geleden

Deleidingen die naar de n75 lopen zijn goed.Heb geprobeerd met een stukje slang op de wastegate klepje te zetten,ge kunt er gewoon doorblazen en zuigen zonder dat ge weerstand ondervind.

erwinvn (0) PRO, 18 jaar geleden

Dan zal het membraam lek zijn in het vacuumpotje. Zijn bij de dealer niet los te koop. Heb er al eens een gehaald bij coendonkers.nl

wizart (0), 18 jaar geleden

Hallo,ik heb het hendeltje onder de klep manueel bediend,turbo blaast dan perfekt.Wanneer ik het darmpje aftrek voel ik dat het zuigd(niet hard),dus de n75 werkt ook veronderstel ik.Zou het wastegate potje dan toch stuk zijn?

P. Kelder (0) PRO, 18 jaar geleden

[quote=wizart]Hallo,ik heb het hendeltje onder de klep manueel bediend,turbo blaast dan perfekt.Wanneer ik het darmpje aftrek voel ik dat het zuigd(niet hard),dus de n75 werkt ook veronderstel ik.Zou het wastegate potje dan toch stuk zijn?[/quote]
dit is goed mogelijk, alleen ook dan ben je gebonden aan een nieuwe (gebruikte) turbo..

paul,

wizart (0), 18 jaar geleden

Bedoel je dan dat een nieuwe vacuum potje niet te verkrijgenis?

erwinvn (0) PRO, 18 jaar geleden

zols ik al zei. is ie bij de dealern niet te krijgen. maar ik heb er al eens een gehaald bij www.coendonkers.nl.
succes

audia4 (0) PRO, 18 jaar geleden

http://www.turbochargers.nl

Of google eens naar turbo revisie, zit misschien wel wat bij jouw in de buurt. Deze bedrijven kunnen de delen wel los leveren.

wizart (0), 18 jaar geleden

Hoi,ik heb een wastegate membraam gevonden.Ga hem morgen effe vervangen.Nu heb ik wel nog iets anders ontdekt.Als ik van achter in mijn uitlaat voel zit er een goeie laag roet.Zou het kunnen zijn van een tijdje zonder turbodruk te rijden en kan het kwaad?

Fredo (0), 18 jaar geleden

zou kunnen, gewoon effe op zen start duwen en leegblazen die handel als het membraan er terug in zit.
Succes

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A6 of stel zelf een nieuwe vraag.