Audi A3: Geen vermogen meer en geen cruise control

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0 tdi

Als ik gas geef in hoog toerental in 4e, 5e of 6e rond 120km/u gaat hij in toeren maar ineens stopt hij met gas geven en kan ik niets meer doen. Hij blijft dan op de snelheid en als ik de gas loslaat zakt hij in km/u en kan ik niet terug snelheid maken. Cruise Control kan ik dan ook niet meer opzetten. Ook als ik gas geef met cruise control gaat hij in toeren maar dan stopt hij en slaagt de cruise control uit. Als ik de auto stil leg en terug start is het probleem opgelost. Het lichtje van de motor brand en al op de computer gezet en geeft een fout op de gasklep. De gasklep is al gereinigd maar het probleem blijft zich voordoen. Kan ons iemand helpen? Mvg

jannssensa

Geplaatst door jannssensa (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A3? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

oldford (0) PRO, 12 jaar geleden

Weet je het nummer van de foutcode nog?

jannssensa (0), 12 jaar geleden

460 en 463.

oldford (0) PRO, 12 jaar geleden

Waar zijn die codes mee uit gelezen? En in welk systeem?
Alternatief: codes uitlezen met EOBD/OBD2 dan krijg je P-codes die te herleiden zijn
Of uitlezen met VCDS (Vag-com) of dealer apparatuur en dan tekst en nummers goed overnemen.
EOBD verdient de voorkeur hier. Ik weet dat ook VW/Audi langzaam aan overgaat op foutcode nummers die geen enkele verbinding met de uitleg hebben. En dan heb je alleen de tekst die er bij staat als leidraad.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A3 of stel zelf een nieuwe vraag.