Audi 80: geen vonk audi 80 1994 ABK 85 kw 2.0

Bouwjaar: 1994, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0 abk

hallo mensen.
vandaag is de audi afgeslagen en nu heeft ie geen vonk meer. De 2 kabeltjes op de bobine hebben + spanning en ook is er - spanning aanwezig waar de bobine vast zit. Maar helaas geen vonk. Kan iemand mij zeggen wat ik zou kunnen doen om hem weer aant vonken te krijgen.
n.b. auto heeft later nog even gelopen stationair maar toen ik gas gaf sloeg ie weer af (toeval??) en nu weer geen vonk.


alvast bedankt

hus104

Geplaatst door hus104 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi 80? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

hus104 (0), 14 jaar geleden

vandaag andere bobine geprobeerd. Heeft paar tellen gelopen toen stond ie weer stil. Geen vonk meer. Bobine was van de sloop dus kan misschien kapot zijn. Naast de bobine zit een kastje met 3 kabeltjes namelijk bruin groen met wit en een zwarte. Vanuit daar gaan er 2 kabeltjes naar de bobine. Deze 2 meet ik plus spanning op. Op de bruine van de 3 meet ik min. Op de groen witte meet ik lichte min omdata mijn spanningzoeker lichtelijk brandt. Op de zwarte meet ik een plus. Als ik de groen witte meet hoor ik een vonk in de verdelerkap heb de kabel wat van bobine naar verdelerkap gaat op het blok gelegd en zie dan een lichte vonk als ik de spanningzoeker op de groen witte hou.

zx9r (0), 14 jaar geleden

Heb hetzelfde ooit meegemaakt, spanrol distributie kapot, riem versprongen

hus104 (0), 14 jaar geleden

ow ok dan moet ik daar maar eens even naar kijken dan maar het is toch raar dat ie het dan wel af en toe doet. Ik dacht meer aan een sensor die doorgeeft wanneer ie moet vonken misschien dat die niet goed werk. alleen weet ik niet wat of welke sensor dat moet zijn.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi 80 of stel zelf een nieuwe vraag.