Audi A3: Gele koni scholdempers met Eibach veren

Bouwjaar: 1998

Beste mensen,

Ik wil graag weten of iemand dezelfde set heeft en wat de comfort daarbij is. Ik heb nu een auto gekocht met een schroefset alleen is dat bikkelhard achter, bij bobbels of kuilen in de weg veert de auto achter gewoon niet. het is omhoog en hard omlaag.

Ik ben overal geweest en iedereen zegt dat ze het niet minder hard kunnen krijgen.

Nu wil ik een geheel nieuw set kopen, ik dacht aan gele koni's(in hardheid instelbaar) met daarbij eibach verlagingsveren. Ik ga niet heel laag gewoon 30 mm. Heeft iemand dezelfde combinatie, graag hoor ik jullie mening

jeute5421

Geplaatst door jeute5421 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A3? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Audi-man (0), 18 jaar geleden

Hallo Jeute K,
Ik heb je probleem zitten lezen over je nieuwe auto met een schroefset eronder. Meestal is een schroefset zo hard, dat weet ik omdat ik zelf ook een schroefset onder mijn A4 heb, dat het niet meer lekker rijden is. Het enige wat je zou kunnen doen als je niet verder wilt verlagen dan 30 mm is alleen de veren vervangen door verlagingsveren, dan behoudt je het comfort redelijk en geen problemen meer met stuiteren! Een schroefset is doorgaans van toepassing als je de auto meer dan 40 mm wilt verlagen, dat heeft alles te maken met je schokdempers die gemaakt zijn op de originele veerlengte. Ga je lager dan 40 mm, dan zit je ook meteen vast aan kortere dempers, want de originele lange dempers kunnen de korte slag die ze te verduren krijgen niet aan als je ze in combinatie plaatst met veren die de auto lager zetten dan 40 mm!!! Kortere dempers hebben nu eenmaal een hardere demping, omdat ze niet veel ruimte hebben om de klappen op te vangen die een lange demper wel heeft.
Mijn advies is dus...originele dempers met verlagingsveren.
Succes met wat je gaat doen, en veel rijplezier!
Groetjes, Audi-man

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A3 of stel zelf een nieuwe vraag.