Audi A3: geluid om de bocht,contactsleutel zit vast

Bouwjaar: 1997

Hallo ,kan iemand ons helpen.Deze Audi A3 automaat(1.8 ltr 20 valve),heeft 2 problemen._1st:Als ie een bocht naar links maakt(met een beetje gas erop)maakt ie rechts voor een geluid alsof de band ergens tegen schuurd.Mar er is helemaal niks te zien,geen beschadigingen,geen schuurmerktekens enz.)Volgens ons heeft deze auto een limited slip diff,kan dat zo'n geluid maken?Of zou het een(binnenste)CV (homokoneet) kunnen zijn?Heeft hier iemand ervaring mee? Het andere probleem is dat zo nu en dan de sleutel niet uit het contact wil.Heeft met de selector voor automaat te maken.We hebben het mechanisme under de pook gesmeerd,en het lijkt allemaal te werken.De kabel die naar het contactslot gaat voelt ook goed aan.Nogmaals mijn vraag:heeft hier iemand ervaring mee?
Groeten uit een zomers Nieuw Zeeland.
PS: Hoe is het weer daar?

John5720

Geplaatst door John5720 (0) PRO , lid sinds 21 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A3? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

hofman (0) PRO, 19 jaar geleden

Wat het geluid betreft zou het kunnen zijn dat de motor niet goed in de steunen zit(onder spanning)en dan staal op staal contact krijgt,dit komt meestal na het vervangen van distributie of versnellings bak.
Wat de sleutel betreft weet ik niet en het is hier waarschijnlijk iets minder warm dan bij jou.

PeWe8940 (0) PRO, 19 jaar geleden

Over de contactsleutel kan ik iets melden. De knop in de keuzehendel die je indrukt om de heldel te verzetten komt niet helemaal naar buiten waardoor de contactsleutel geblokkeerd blijft.

succes

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A3 of stel zelf een nieuwe vraag.