Audi A6: Gezoem in het dashboard

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.8 V6

Dag beste mensen,

Ik heb gisteren een Audi A6 Avant gekocht met 248k op de teller. De auto is volledig dealer onderhouden geweest en van de eerste eigenaar. Het betreft echt een plaatje van een auto... Maar, het vervolg;

Na een minuut of twee te lopen begint en erg irritant zoemend geluid van het dashboard te komen. Ik dacht eerst gelijk aan de blower, of een bladje in een buis ergens, maar bij het uitzetten van de ventilator blijft het geluid zoemen. Na het beter te beluisteren klinkt het meer als het zoemen van elektriciteit. Zoals van een TL buis, maar dan iets harder. Alleen bij het uitzetten van de auto stopt het gezoem. Heeft iemand hier ervaring mee? Misschien kan iemand mij in een bepaalde richting wijzen voordat ik als een ongeleid projectiel het hele dashboard uit elkaar ga slopen. ha

Alvast bedankt,

Martin

MWMautos

Geplaatst door MWMautos (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A6? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

audia4 (0) PRO, 12 jaar geleden

zit er climatronic in? zo ja, gangbaarheid van de regekleppen controleren. niet met de hand gaan forceren trouwens, dan sloop je de stelmotoren.

MWMautos (0), 12 jaar geleden

Er zit wel climatronic in. Bedankt voor de reactie, ik ga deze weekend kijken en laat ik weten wat er uit komt.

Gr.,

Martin

MWMautos (0), 12 jaar geleden

Nog geen tijd gehad om te kijken dit weekend...te druk bezig met een klant zijn mercedes, wat een beetje uitloopt...

Maar er is wel een nieuwe storing bijgekomen...beide voorramen gaan prima naar beneden, maar niet weer omhoog. Wel redelijk de eerste keer na het starten, maar de tweede keer gaat het raam half omhoog dan springt weer naar beneden, vooral de bijrijderskant.

Ik heb al geprobeerd ze weer 'in te leren' met het raam naar beneden, knopje los, dan weer indrukken, tot tien tellen, dan weer om hoog, knopje los, weer indrukken en tot tien tellen...maar het heeft helaas bij deze niet geholpen...volgens mij moet ik nieuwe meenemers monteren. Ik heb ze nog niet geprobeerd in te smeren, maar ik denk dat dat toch maar een tijdelijke oplossing zou zijn.

Ik laat het wel weten zodra ik wat heb kunnen doen. :)

Groet,

Martin

audia4 (0) PRO, 12 jaar geleden

of het comfortmodule is aan zijn B diploma bezig, verzuipt nog wel eens door overlopende waterbak. oorzaak zijn blaadjes in de rubber doorvoertules. Gewoon die hele rubbers er uit trekken en weglaten.

comfortmodule zit onder de mat, half onder de bestuurdersstoel. ffe de deurlijst onderzijde lostrekken, hand tussen de bekleding steken en je weet genoeg. Meestal ruik je al dood konijn al als je de mat op tilt en het zaakje is nat.

MWMautos (0), 11 jaar geleden

Erg late reactie, Audi werd verkocht voordat ik tijd had gemaakt om verder te zoeken naar de oorzaak van dat gezoem. Nieuwe eigenaar vond het niet erg.

We will never know...in ieder geval bedankt voor het meedenken!

Martin

edit: Ramen werden trouwens wel gemaakt, de kabel in bestuurdersdeur knapte door midden, dus kabels en geleiders vervangen aan beiden kanten, werkte als nieuw.

Mark1919 (0), 11 jaar geleden

Beste Martin,

Het gezoem wat jij geconstateerd hebt bij de A6 die jij in de werkplaats had was waarschijnlijk afkomstig van de stuurbekrachtiging.
Mijn A6 produceert dit geluid nl. ook alleen bij draaiende motor en zodra ik het stuur geheel naar links of rechts in de aanslag draai dan stopt het zoemen. Als ik snel aan het stuur draai.. bv. bij inparkeren dan komt er een ratelend geluid uit het dashboard. Ik heb het pijl van de stuurbekrachtigingsolie gecontroleer en dat is goed.
Nu heb ik me laten vertellen dat het zou kunnen dat het systeem vervuild is en is mij aangeraden om dit systeem te laten flushen en daarna nieuwe stuurbekrachtigingsolie erop te laten doen. Heeft hier iemand anders ervaring mee of heeft dit geen nut en is dit weggegooid geld?

Mvrgr. Mark

audia4 (0) PRO, 11 jaar geleden

is een ander probleem, de aanzuigslang die tussen het voorraadtankje en de pomp zit is verstopt. Is een manco bij deze wagens. Er zijn tijdens de bouw diverse leveranciers slangen geweest, enkele daarvan laat na een jaar of wat de binnenvoering van los en verstopt de boel. Het leuke, van buiten af is er niets aan te zien, als je het stanley mes hanteerd krijg je opheldering. Remedie: nieuwe slang halen.

Waarschijnlijk krijg je ook schuimvorming in het tankje.

Mark1919 (0), 11 jaar geleden

[quote=audia4]is een ander probleem, de aanzuigslang die tussen het voorraadtankje en de pomp zit is verstopt. Is een manco bij deze wagens. Er zijn tijdens de bouw diverse leveranciers slangen geweest, enkele daarvan laat na een jaar of wat de binnenvoering van los en verstopt de boel. Het leuke, van buiten af is er niets aan te zien, als je het stanley mes hanteerd krijg je opheldering. Remedie: nieuwe slang halen.

Waarschijnlijk krijg je ook schuimvorming in het tankje.[/quote]
Hallo Harry,

Bedankt voor je snelle reactie !!
Ik zie net dat dat de Audi waar Martin MWMauto's uit 1998 stamt en een 2.8 V6 betreft. Mijn Audi is van 2005 en betreft een 2.7 TDI V6, maar mogelijk zit daar de oorzaak van het vervelende zoem geluid ook bij mijn auto in die slang. (tenzij Audi de constructie aangepast heeft??)

Mvrgr. Mark

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A6 of stel zelf een nieuwe vraag.