Audi A6 Allroad: Olie lekkage A6 Allroad V6 TDI 2.5

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Diesel, Motorcode: V6 2.5 TDI 180pk

Hallo
Ik rijd al jaren een Audi A6 Allroad V6 2.5 Tiptronic. Bouwjaar 2000 en KM stand 260000. Nu plotseling ondekte ik een flinke lekkage en ik kan niet vinden waar her lek zit. De olie komt naar beneden tussen het moterblok en de automatische versnellingbak. Heeft iemend ervaring met dit soort lekkage?
Bij voorbaat dank.
Michel

fasenmichel

Geplaatst door fasenmichel (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A6? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

11 Reacties

MWMautos (0), 12 jaar geleden

krukaskerring??

fasenmichel (0), 12 jaar geleden

Bedankt voor je snelle reactie. Zullen we nakijken.

erik2819 (0) PRO, 12 jaar geleden

Misschien lekt het in de V van het motorblok en dan naar achter.(deze blokken kunnen overal lekken!!)
Controleer ook even of de motor een verhoogde carterdruk heeft.(oliedop losdraaien met lopende motor)

mrwortel (0), 12 jaar geleden

Ik zou beginnen met het schoonspuiten van het (onder)blok. Auto op de brug en laten draaien. Wanneer het echt goed lekt zul je het snel vinden.
succes

Punt (35) PRO, 12 jaar geleden

De O ring van het oliefilter !! Veel werk er aan gehad omdat ik niet goed had gekeken en het eigenlijk in 10 min. op had kunnen lossen ,maar dat is achteraf gepraat.

fasenmichel (0), 12 jaar geleden

Hallo. Eerst een fijne Kerstdag toegewenst en bedankt voor de reactie. Het probleem is: ik heb geen brug maar ik heb het zogoed mogelijk schoon gemaakt, maar zie niet waar het lekt. Ik ben er bijna zeker van dat het lekt tussen het moterblok en de "koppeling" (ken de echte naam niet) van de tiptronic. Ik weet niet of er olie zit in die koppeling maar het resultaat blijft het zelfde: de bak en koppeling zullen uitgebouwd moeten worden en dat lijkt me geen eenvoudig karwei.
Nogmaals bedankt voor de reactie
Michel Fasen

fasenmichel (0), 12 jaar geleden

Olie filter en O-ring reeds vervangen. Bedankt en prettige kerst

mrwortel (0), 12 jaar geleden

Hoi Michel,

Uiteraard ook een fijne kerst gewenst.
Heb zojuist nog even gekeken op ETKA (programma waar je alle onderdelen van oa audi kunt vinden met afbeeldingen) en daar zag ik de achterste afdichtflens staan 059103171D en dat is inderdaad tussen motorblok en automaat ofwel de krukaskeerring. Ik rijd zelf 2.5tdi BAU q en heb dusdanig hetzelfde probleem alleen aan de voorzijde dus aan de distributiezijde. Blijf mijn riem checken en doe om de 10000km halve liter olie erbij. Het lijkt dat ie veel meer lekt als je de onderkant van het motorblok ziet, maar het verbruik wijst anders uit.

Wanneer bij jou de krukaskeering achter lek is dan is dat inderdaad n geval dat de bak eronderuit moet. Wanneer is je laatste bakolie ververst (doe t om de 60000km) als ie er nu aankomt zou ik het gelijk laten maken.

Weet je zeker dat het motorolie is en geen versnellingsbakolie? Versnellingsbakolie ruikt heel smerig en sterk.

Hoeveel olie moet je bijvullen?

vrgr Paul

MWMautos (0), 12 jaar geleden

Beste om het wel te laten doen door iemand die er wat vanaf weet. Dan kunnen ze controleren of ook de rest nog in orde is, ie koppeling en dergelijke. Maar als ze zeggen dat het 8 uur of meer tijd moet kosten zou ik twijfelen of ze eerlijk bezig zijn. Vorige week een krukaskeerring vervangen in een Mercedes G-klasse, was 5 uur bezig geweest.

{edit} bak olie heeft een rode kleur en een bittere smaak.

Fijne feestdagen en succes!

fasenmichel (0), 12 jaar geleden

Hallo vrienden. Betreffende de olie lekkage van mijn allroad, sorry voor de lange stilte. Om gezondheidsredenen heeft het project stil gelegen. Het ziet er naar uit dat we de (gouden)koe bij de hoorns gaan pakken en beginnen met het uitbouwen van de tiptronic. Ik heb gemerkt dat, als in D rij het op of down schakelen steeds moeilijker gaat. Wij zitten ons nu af te vragen of het lek niet in de bak zit, ook omdat het carterpeil nog steeds okay is. Maar ik ruik geen sterke reuk aan de gelekte olie zoals dat zou moeten als het versnellingsbak olie is of niet? Ik zal morgen in ieder geval het peil van de bal meten. We hebben geen brug dus alles moet dicht bij de grond gebeuren. Ik moet zeggen dat ik er zo langzaam aan geschift van wordt. Maar de wagen ziet er nog uit als nieuw en is eerste hand, dus verkopen is voor mij geen optie. Ik sta natuurlijk nog altijd open voor de gouden tip. In ieder geval alle "antwoorders" tot nu toe bedankt.
Met vriendelijke groeten
Michel

mrwortel (0), 12 jaar geleden

Zelf de bakolie meten is niet mogelijk. Dit is absoluut werk voor de werkplaats. De bakolie moet n bepaalde temperatuur hebben en er is dus speciaal gereedschap voor nodig.

Wanneer is de olie voor het laatst vervangen? Ga eerst kijken waar de olie vandaan komt voordat je voor nog duurdere kosten komt te staan.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A6 of stel zelf een nieuwe vraag.