Audi A4 1996: hall-gever probleem

Bouwjaar: 1996

Ik heb een A4 1.6 ADP die op LPG(G3)loopt 180.000 km
De laatste tijd loopt de motor onregelmatig en stotterend(ploffend). Ontstekingsproblemen dus
Ik heb de foutcode uitgelezen en die geeft

code 00515 hallgever G40
kortgesloten of onderbroken.

meestal betekent dit bougiekabels wisselen
Ik heb inmiddels de bougie-kabelskabels, bougies verdelerkap,rotor en hallgever vernieuwt. hij loopt inmiddels beter - alleen slaat hij af en toe nog over en hij blijft deze foutcode geven
???????????? ik weet het niet meer
iemand suggesties

John-audi

Geplaatst door John-audi (0) PRO , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A4? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

John-audi (0) PRO, 19 jaar geleden

Correctie
de foutcode is letterlijk

00515 hall sensor G40
onderbreking/kortsluiting naar plus

hkiers (0) PRO, 19 jaar geleden

Kontroleer ook de bedrading van de hall voeler, De code betekent dat er een probleem mat het signaal van de hall voeler is die aan het regelapparaat wordt aangeboden. Hier moet je de storing ook zoeken

es2941 (0), 19 jaar geleden

Heb je de ECU uitgelezen met stilstaande motor? Dan wordt altijd deze foutcode opgeslagen!! Probeer maar eens uit te lezen met draaiende motor, dan komt de code niet weer terug.

John-audi (0) PRO, 19 jaar geleden

Ik heb de bedrading naar de ECU doorgemeten maar daar is niks mis mee, ik heb ook de foutcode gewist met stilstaande motor maar zodra ik de motor weer start komt de foutcode terug ???
Ook houd de motor nog steeds in op hogere toeren en mist hij echt kracht. Hij loopt niet harder dan 140.

alexander242 (0) PRO, 19 jaar geleden

Heb je HALL-gever als eens nagemeten met een juiste apparatuur zoals een scoop..Je hebt bedrading en HALL-gever al gecontroleerd.Als de HALL-gever signaal daadwerkelijk gewoon bij de ECU komt,kan je maar tot één conclusie komen en dat is dat de ECU zelf defect is.

jumbo6034 (0), 19 jaar geleden

Als je zeker weet dat het signaal goed is. bv testen met led-tester of scoop kun je de hall-gever uitsluiten. De storing kortsluiting/onderbreking met plus kan ook duiden op een verkeerde timing. De computer kan deze "fout" niet goed beoordelen. Dus advies controle distributie/ontekingstijdstip.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A4 of stel zelf een nieuwe vraag.