Audi A4 2001: overmatig trillen bij stationair toerental bij warm weer.

Bouwjaar: 2001

Beste collega's
Een Audi A4 TDI van 85 kw met een pompverstuiver motor met het volgende probleem. Wanneer bij buitentemperaturen hoger dan ca 20 graden de motor stationair draait veroorzaakt hij hinderlijke trillingen (motor loopt dan niet mooi rond) Bij lagere buitentemperaturen is er niets aan de hand, dan loopt de motor mooi rond zonder hinderlijke trillingen. Geen foutcodes in de ECU. Dit alles bij bedrijfswarme motor. Wanneer de rondloopregeling van de ECU wordt uitgelezen zijn de waardes heel mooi resp. 0,1 0,4 -0,0 -0,7. Naar mijn weten mogen de waardes max. afwijken -/+ 2,7 mg/R.
Verder zijn er geen andere problemen. Wanneer de motor is afgekoelt of de buitentemperatuur beneden de 19 a 20 graden zakt loopt de motor weer erg rustig en stil.
Wie heeft dit al eerder meegemaakt en wat is de oplossing

hkiers

Geplaatst door hkiers (0) PRO , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A4? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

audia4 (0) PRO, 19 jaar geleden

Kijk eens met uitleesapparaat in de ecu of de temperatuursondes van het koelwater en de inlaatlucht relefante waarden genereert.

tempsondes van VAG zijn nou eenmaal zwakke broeders en kunnen dit veroorzaken zonder een computerstoring te genereren.

succes

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A4 of stel zelf een nieuwe vraag.