Audi A4 1998: koppakking lekt

Bouwjaar: 1998

bij deze auto stroomt werkelijk het vloeistof eruit komt achter distributie deksel weg wij denken haast wel zeker een koppakking. nu mijn vraag moet ik de voorbumper demonteren of kan het ook op een iets eenvoudige manier die wij even niet zien

bandenman

Geplaatst door bandenman (0) PRO , lid sinds 21 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A4? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

audia4 (0) PRO, 19 jaar geleden

Bumper moet er af om op normale manier aan de distributie te kunnen werken, anders is het alleen voor kinderhandjes weggelegd.

Bumper heeft onder de koplampen 2 kapjes (bij het sleepoog) deze demonteren, vanonder af gezien zitten er 2 inbus bouten door. IN de wielbak is het binnenscherm aan elke kant met 3 torxschroefjes vastgezet ter plaatse van de aansluiting met de voorbumper. Karterplaat demonteren, daarna kun je aan de onderkant het klikmechanisme van de bumperzijkanten zien, deze voorzichtig met bandenlichter eruitlepelen. Bumper ffe met z'n 2e pakken, kan ie niet beschadigen.

Hierna het front demonteren, 2x bout torx aan de zijkant schuin onder het knipperlichtje, 4x torx van boven achter de koplampunit en 8x torx bij de bumpersteunen aan de voorkant, eerst de boutjes van de bumpersteunen linksboven aan de linkerkant en rechtsboven aan de rechterkant demonteren en er een lange slotbout of draadeind insteken, dan valt het front niet naar beneden.

Wil je helemaal de ruimte dan kun je de radiateurslangen (moet hem toch leeghalen met jouw probleem) en koplamstekkers en oliekoeler stuurbekrachtiging loshalen en het hele front aan de kant zetten. Kun je er zo met een bureaustoel voor gaan zitten sleutelen :-)

succes.

audia4 (0) PRO, 19 jaar geleden

Gelukt??

bandenman (0) PRO, 19 jaar geleden

het is gelukt bedankt voor de tip het bleek niet de koppakking te zijn maat een giet stop in de cilinderkop achter de nokkenas poeli deze was doorgeroest .

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A4 of stel zelf een nieuwe vraag.